AJUTOR! Cum fac față vremurilor marcate de teamă și nesiguranță?
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
În ultima perioadă majoritatea oamenilor s-au simțit afectați de felul prin care au fost luați pe sus de evenimente mai mult sau mai puțin plăcute. Pandemia, războiul, incertitudinea zilei de mâine, crizele economice și „exploziile” prețurilor au pus presiune pe pshicul uman. În goana după stabilitate (de orice fel) ce facem când pierdem controlul?

Cercetătorii au demonstrat că nesiguranța la locul de muncă are un impact major asupra sănătății noastre, un impact mai mare decât chiar pierderea jobului. În cadrul unui studiu, participanții cărora li se spusese că există o șansă de 50% să sufere un șoc electric dureros au fost mult mai anxioși decât cei care fuseseră anunțați că sigur vor primi un șoc electric dureros.

Trebuie să înțelegem că avem în noi o teamă de nou. Creierul nostru se teme de ce este necunoscut și își caută mereu confortul în tipare vechi. De aceea, tânjim atât de tare să primim informații despre viitor, despre cum va fi și ce se va întâmpla. Această nevoie este atât de puternică, încât satisfăcută fiind, ne-ar putea ajuta să ne hrănim cu iluzia unui viitor stabil, dar ce se întâmplă când acesta întârzie să apară?

Primul punct de sprijin este acceptarea. Faptul că opui rezistență nu te va ajuta cu nimic. Ar fi mult mai bine pentru tine și psihicul tău să poți accepta că lucrurile se întâmplă. Acceptarea este în sine un prim pas către fericire. Acceptarea este ca o întâlnire cu viața însăși în locul unde ea se desfășoară. Acceptarea te va conduce spre evoluție, pentru că, atenție! Acceptare nu înseamnă renunțare! Dacă accepți o situație nu înseamnă că ea nu se va schimba sau nu o vei putea îmbunătăți într-un fel sau altul.

Tu însuți/însăți ești cea mai bună resursă de care dispui în prezent pentru a fi capabil să aduci o schimbare în lume, pentru a face o lume mai bună. Așadar, ai grijă de tine! Nu îți neglija sănătatea fizică și mintală și nu te lăsa atras de capcanele propriilor tale frici.

Încearcă în perioadele dificile în care simți că pierzi controlul să nu te refugiezi în mâncare nesănătoasă, alcool și nici nu căuta confortul pe social media. Mai degrabă sună un prieten de care îți era dor, pleacă într-o drumeție sau uită-te la o comedie. Sunt acele lucruri mici care ne fac viața mai bună și mai frumoasă.

Nu în ultimul rând, nu crede toate gândurile care îți trec prin cap, nu îți lua în seamă scenariile apocaliptice, ci din când în când, fă exact pe dos! Pune-ți o pereche de ochelari prin care să vezi lumea în roz gândindu-te ce ar putea să iasă bun din asta și cine știe, în acest mod, ce idei geniale ți-ar putea veni.

Nu te lăsa ancorat în frică și frustrare, ci pur și simplu trăiește!

informații adaptate după: https://greatergood.berkeley.edu/article/item/seven_ways_to_cope_with_uncertainty

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel