Ai băut vreodată ceai de păpădie? Află ce beneficii are și ce spun medicii!
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ceaiul de păpădie conține antioxidanți și are multe beneficii asupra sănătății.

Păpădia (Taraxacum officinale) face parte din familia Asteraceae și este des întâlnită în zonele cu iarbă, îmbinând în mod armonios galbenul viu cu verdele ierbii.

De altfel, păpădia este folosită din vremuri străvechi, fiind utilizată atât extern, prin aplicarea de comprese cu infuzie la nivelul feței, pentru atenuarea pistruilor și a petelor de ficat ale vârstnicilor, dar și intern. Sunt folosite toate părțile plantei, de la flori până la frunze și rădăcini.

Păpădia intră în compoziția ceaiului depurativ și se administrează sub formă de extracte apoase (infuzie, decoct) sau hidroalcoolice (tinctură).

Ca măsură de precauție în consumul păpădiei, sub orice formă, aceasta este contraindicată în obstrucțiile căilor biliare și ileus. În caz de calculoză biliară, administrarea se face numai la recomandarea medicului.

Ceaiurile naturale care îndepărtează stresul. Ce putem consuma?

7 beneficii ale ceaiului de păpădie

Reduce inflamațiile

Așa cum îi spune și numele științific, păpădia este eficientă și prin acțiunea sa antiinflamatoare.

”Spun întotdeauna că inflamația cronică este rădăcina tuturor relelor, deoarece multe dintre problemele de sănătate cu care ne confruntăm în secolul XXI pot fi legate de inflamație”, afirmă dr. Kara.

La rândul său, dr. Peter Michael, medic special în știința îmbătrânirii, afirmă că ”studiile au sugerat că păpădia poate reduce markerii inflamatori din organism.

Ceaiul de păpădie poate ajuta, de asemenea, cu orice inflamație topică, luptând împotriva inflamației de pe piele și ameliorând petele de eczeme”.

Ce este ceaiul matcha și cum se prepară

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Unul dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare este tensiunea arterială crescută.

”Unele studii au arăta că păpădia poate controla tensiunea arterială pentru că acționează ca un diuretic și elimină excesul de lichid din corp”, spune dr. Kara.

De asemenea, s-a demonstrat că păpădia scade colesterolul total și trigliceridele, crescând în același timp colesterolul bun, iar aceste lucruri duc la reducerea riscului de boli de inimă.

Conduce la o bună digestie

Ceaiul de păpădie este un laxativ natural, ajutând în același timp la eliminarea simptomelor date de balonare, precum și la reducerea durerilor de stomac.

Previne infecțiile urinare

Deoarece frunzele de păpădie sunt cunoscute ca fiind un diuretic natural, consumul acestui ceai poate ajuta efectiv la creșterea cantității de urină din organism, potrivit experților de la Mount Sinai.

Cercetări recente au descoperit chiar că extractul de păpădie este eficient atunci când se lucrează pentru a trata infecțiile tractului urinar la femei.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Pixabay.com

Părerea unui astrolog internațional despre Super Luna Nouă în Taur: Este un moment foarte bun pentru schimbări majore!

Sursă foto: Pexels

Horoscop RUNE 6-12 mai 2024. Zodia cu Soarele de partea sa

Sursă foto: Pexels

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Spiritualitate și acceptare

pixel