Acuzat de plagiat, Ed Sheeran a cântat la chitară în instanţă la New York
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Sala de judecată a devenit o sală de concert pentru câteva momente. 

Starul pop britanic Ed Sheeran a cântat la chitară joi într-o sală de judecată a unui tribunal din New York pentru a se apăra într-un proces în care este acuzat că a plagiat un cântec celebru al lui Marvin Gaye, relatează presa americană, potrivit AFP. Pentru a doua oară într-un an, cântăreţul şi compozitorul în vârstă de 32 de ani trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru acuzaţii de plagiat legate de hiturile sale. După ce a câştigat un proces la Londra anul trecut, Ed Sheeran se apără de data aceasta împotriva acuzaţiilor moştenitorilor lui Ed Townsend, un muzician şi producător american care a scris împreună cu Marvin Gaye melodia 'Let's get it on'. Audierea a început la începutul acestei săptămâni în Manhattan.

Citat de acuzare, un muzicolog a declarat joi că progresia acordurilor prezente în cele două melodii este aproape similară - ceea ce l-a determinat pe cântăreţul britanic să-şi scoată chitara în sala de judecată, scrie New York Times. Prin urmare, el a cântat cele patru acorduri cheie ale piesei sale 'Thinking Out Loud', dând asigurări că acestea sunt foarte diferite de cele folosite în 'Let's Get It On' (1973), un clasic soul cântat de Marvin Gaye. Cântând o melodie, apoi pe cealaltă, el a încercat să demonstreze că acordurile din piesa lui Marvin Gaye nu funcţionează pentru melodia lui.

Muzicianul britanic a mai spus instanţei că a scris 'Let's Get It On' acasă, în februarie 2014, împreună cu Amy Wadge, o prietenă din adolescenţă, cu care a compus numeroase cântece. 'Ne-am aşezat cu chitarele noastre', a spus el, citat de ABC News, 'am scris multe împreună', a adăugat el. Cântăreţul îşi aminteşte că a ieşit din duş şi a auzit câteva acorduri cântate de Amy Wadge în altă parte a casei. 'Îmi amintesc că m-am gândit 'trebuie să facem ceva în privinţa asta' ', a povestit el. Hitul lui Ed Sheeran s-a clasat pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 şi a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun cântec al anului în 2016. Audierea în acest caz urmează să fie reluată luni.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Ana Alecu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

ZECE celebrități cu Marte în Capricorn

Marte a intrat în Capricorn pe 4 ianuarie și va sta...

Ce face Dua Lipa în noul său hit 'Houdini' - Video

Dua Lipa şi-a lansat cel mai nou single, ''Houdini'',...

Sona Cervena a murit la 97 de ani

Sona Cervena, o cântăreaţă de operă cehă de mare prestigiu, a încetat din...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel