7 sfaturi de frumusețe pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Știi deja că vârsta este doar un număr! Totuși, dacă ai momente în care nu-ți place cum arăți și ai trecut de vârsta de 40 de ani, sunt câteva sfaturi pe care le poți folosi, ca să te simți mai bine. Cu ajutorul câtorva mici trucuri de frumusețe, poți să arăți la fel de bine ca o femeie de 20. Iată ce poți să pui în practică!

1. Odihnește-te cât mai bine

Poate să pară un sfat absolut banal, însă, ca să te asiguri că pielea ta arată bine mai ales după 40 de ani, odihnește-te suficient. Încearcă acest lucru în fiecare zi, astfel încât tenul tău să arate împrospătat și nu tern și obosit.

2. Adoptă o nouă coafură!

Modul în care îți aranjezi părul nu te avantajează sau pur și simplu îți dorești o schimbare? După 40 de ani, poți apela cu încredere la o schimbare de look, care să te pună în evidență. Dacă nu știi ce să alegi, mergi la un salon de specialitate. Profesioniștii îți pot recomanda o culoare nouă sau o tunsoare mai scurtă, care să-ti permită o îngrijire mai rapidă a părului. Vrei să treci de la brunet la blond? Fii curajoasă!

3. Folosește creme cu factor de protecție solară

În cazul în care nu poți să limitezi expunerea la soare sau chiar îți face plăcere să petreci mult timp pe plajă, femeilor de peste 40 de ani, li se recomandă folosirea unor creme cu factor ridicat de protecție solară. Expunerea prelungită la soare contribuie activ la procesul de îmbătrânire a pielii, care devine și mai sensibilă după această vârstă. Folosește cremă de fiecare dată când te expui la soare și reaplic-o mereu, dacă ai intrat în apă.

4. Alege un machiaj potrivit vârstei

Deși ai voie să te machiezi cum dorești după 40 de ani, ar fi bine să  pui la punct și o rutină potrivită, odată cu înaintarea în vârstă. De exemplu, poți miza pe folosirea unui fond de ten ușor și transparent, care nu încarcă tenul și pe alegerea unei pudre care oferă tenului mai multă luminozitate. Dacă ai multe riduri fine în jurul gurii sau al buzelor, evită rujurile închise, pentru că au tendința să le evidențieze și mai mult. Alege, în schimb, rujuri în nuanțe calde și deschise.

5. Caută soluții care încetinesc apariția ridurilor

După 40 de ani, ridurile devin aproape firești. Este o transformare naturală a tenului, chiar dacă te poate deranja. Din fericire, poți să încetinești apariția ridurilor, dacă apelezi la creme și seruri cu efect de lifting, care redau pielii fermitatea și îndepărtează petele pigmentare. Începând cu această vârstă, poți să folosești și măști exfoliante sau creme care îți curăță în profunzime porii.

Desigur, rămâne la alegerea ta dacă dorești să scapi definitiv de riduri, folosind injecțiile cu botox.

6. Hidratează-ți pielea în profunzime

Este lesne de înțeles că pielea ta nu mai poate arăta ca acum 20 de ani, însă poți face eforturi să-i menții elasticitatea. Folosește de fiecare dată produse cosmetice care hidratează intens tenul, pe baza de colagen, retinol sau vitamina C. Aceste ingrediente au rolul de a elimina apariția ridurilor noi.

7. Schimbă-ți dieta

Acest sfat se poate aplica oricărei doamne, dar mai ales femeilor care au depășit vârsta de 40 de ani. În acest sens, dacă nu-ți place cum arăți sau simți că trebuie să-ți schimbi alimentația, fă-o! Nu trebuie să fie schimbări majore, ci poți să incluzi în dieta zilnică mai multe fructe și legume. Dacă mănânci sănătos și te hidratezi corespunzător, poți să slăbești sau îți menții greutatea dorită.

Și nu uita! Ești frumoasă la orice vârstă!

Citește și: Ce culori să porți în 2023 ca să-ți meargă bine tot anul. Poți ține cont și de zodie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Săgetător/Ascendent în Săgetător până în iunie

pixel