Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Abia aștepți să-ți îndeplinești următorul obiectiv? Calendarul tău este plin de o listă de sarcini de făcut zi după zi? Momentele când te oprești pentru a reflecta la ceea ce este în jur sunt rare? Poate vocea ta interioară a încercat să-ți transmită ceva, dar tu nu ai ascultat. Există momente când ne aventurăm prea mult în ceea ce avem de făcut și uităm că trebuie să mai facem și câte un pas în spate.
Iată câteva semne că ai nevoie de o pauză serioasă!
1. Dificultăți în concentrare
Ai uitat să îndeplinești o cerință pe care trebuia să o faci? Este normal să uităm lucruri din când în când. Totodată, este la fel de normal să-ți mai zboare mintea și în altă parte. Dacă asta se întâmplă mult prea des, poate fi un semn al unei probleme mai serioase. Conform unui specialist, când ai prea multe de făcut, mintea ta se suprasolicită. Nu o să te mai poți concentra și vei rezolva probleme cu dificultate. Va fi greu să privești imaginea de ansamblu. Aceste probleme se pot întinde pe termen lung, făcându-ți obiectivele și mai greu de realizat.
2. Decizii impulsive
Te grăbești să-ți termini sarcinile, doar ca să scapi mai repede? Este greu să te gândești la consecințele acțiunilor tale, atunci când te confrunți cu foarte multe. Orele de muncă prelungite, fără pauze între ele, te fac să iei decizii impulsive. Ești mai deschis către varianta cea mai ușoară. Când nu iei pauze, alegi ceea ce este mai convenabil. Aceste acțiuni pot duce la situații și mai complicate.
3. Oboseală permanentă
Te simți secat de energie chiar și după câteva ore bune de somn? Ți se pare că munca ta este dificil de terminat? Când ai multe de făcut, nu există îndoială că vei fi epuizat psihic. Asta se poate extinde și la oboseală mentală. Când mintea ta este într-o luptă constantă, va ajunge la un punct de epuizare. Când se întâmplă acest lucru, mintea nu se poate liniști cu adevărat, iar somnul nu va fi răspunsul pentru odihna de care ai nevoie.
4. Tipare de mâncat și de dormit
Creierul nostru funcționează misterios. Este programat să se adapteze în funcție de experiență. Conform unor studii, când te supui la mult stres, sistemul endocrin produce prea mulți hormoni, asociați cu stresul, cum ar fi cortizolul sau hormonii suprarenali. Aceștia ajută corpul în a se pune pe un mod de luptă sau de renunțare într-o situație. Producerea prelungită a acestor hormoni îți poate afecta obiceiurile de somn și mâncat. Mai precis, va fi mai dificil să dormi și vei schimba obiceiurile de a mânca, de aceea unii mănâncă foarte puțin în astfel de momente. Dacă dezvolți asemenea obiceiuri, poți ajunge la alte probleme de sănătate.
5. Emoții negative
Ai observat un anume tipar în comportamentul tău? Emoțiile par să te copleșească? Nivelul înalt de stres te supune unor emoții negative, cum ar fi iritabilitatea și furia. Toată presiunea rezultă în epuizare mentală. Ești constant într-o stare negativă. Începi să dezvolți cinism și gândire nesănătoasă.
6. Retragere voluntară
Din cauza multor sarcini de îndeplinit, nu mai ai timp să socializezi? Când munca zilnică te copleșește, te retragi din cercul tău social. Nu mai poți să echilibrezi balanța dintre viața profesională și personală. S-ar putea să-ți vină greu să interacționezi cu oamenii sau să nu mai ai energia să o faci. Relațiile tale încep să sufere, și asta te împinge să te izolezi și mai mult.
7. Sine detașat
Nu te mai simți bine în pielea ta? Ai acest dor de „vechiul tău”? Când ai de rezolvat multe sarcini, uiți să te îngrijești. Te întrebi continuu ce se întâmplă cu tine. Nu te mai bucură lucrurile care înainte îți făceau plăcere. Te simți detașat de mediul înconjurător, chiar și de tine însuți. Nu-ți oferi timp să reflectezi și la nevoile tale. Este o practică comună când te străduiești să dai tot ceea ce poți, cu speranța că o să depășești aceste momente.
Trebuie să faci un pas în spate, recunoscând că ai nevoie. Asta nu va însemna că renunți sau cedezi, ci doar îți oferi timp să procesezi și să te vindeci. Poate o pauză este chiar cea mai bună soluție, pentru a mai face câțiva pași în față.
Citește și CINCI lucruri pe care oamenii falși le zic tot timpul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...