7 decembrie - Ziua de comemorare a victimelor atacului de la Pearl Harbor
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Astăzi, se împlinesc 81 de ani de la atacul de la Pearl Harbour, atunci când Marina Imperială Japoneză a atacat forțele SUA atât în Pearl Harbour, cât și în alte zone din Hawaii, pentru a-și impune controlul în Pacific. Au murit peste 2400 de civili americani, dar și membri ai forțelor armate, iar Statele Unite i-au declarat război Japoniei.

Operațiunea Hawaii sau atacul de la Pearl Harbour a făcut numeroase victime. De aceea, la 7 decembrie, le comemorăm. Pe această dată, există organizații care omagiază victimele, iar drapelul Statelor Unite este arborat la jumătate de catarg.

Această zi a marcat o schimbare în poziţia Statelor Unite în ceea ce priveşte implicarea în cel de-al Doilea Război Mondial. Ziua Amintirii Pearl Harbor (#PearlHarborRemembranceDay) sau simplu Ziua Pearl Harbor este o zi anuală de comemorare a celor care şi-au pierdut viaţa pe 7 decembrie 1941 în atacul surpriză al Japoniei asupra celei mai importante baze militare americane din Pacific, localizată la Pearl Harbor în Hawaii.

Această zi de comemorare a fost stabilită de Congresul Statelor Unite, rezoluţia comună fiind semnată de preşedinte Bill Clinton la 23 august 1994. În celebrul său discurs ţinut în faţa Congresului Statelor Unite, preşedintele de atunci al SUA Franklin D. Roosevelt a numit ziua de 7 decembrie 1941 'unul dintre cele mai infame momente ale istoriei.

Atacul a durat o oră şi jumătate şi a fost devastator, provocând şi importante distrugeri materiale şi neutralizând cea mai mare parte a Flotei americane din Pacific. În această zi, organizaţii din întreaga ţară omagiază victimele de la Pearl Harbor. Drapelul Statelor Unite este arborat la jumătate de catarg până la apusul soarelui în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în slujba naţiunii la Pearl Harbor.

Până la atacurile teroriste de la World Trade Center din 2001, Pearl Harbor fusese cel mai mare atac suferit de americani pe propriul lor teritoriu.

Sursa: AGERPRES  (AS - editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel