6 iulie: Ziua internaţională a sărutului. Ce trebuie să știm despre această zi?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea Britanie şi, în decurs de câţiva ani, a devenit o sărbătoare internaţională. Și, să nu uităm că 2023 este și un an al iubirii, din punct de vedere astrologic!

Scopul acestei zile este de a le da o ocazie în plus îndrăgostiţilor de a fi aproape unul de celălalt, dar şi de a evidenţia varietatea de sensuri pe care le are acest gest.

2023 are cu adevărat aspecte bune pentru chestiuni ale corazonului. Cu Jupiter în Taur (din 16 mai) și Venus retrogradă în Leu (23 iulie - 4 septembrie), cu siguranță vom avea ce povesti nepoților!

Retrogradarea lui Venus în semnul Leului își va spune cuvântul în 2023. Deci relațiile vor fi testate, dar vor apărea și noi oportunități. Unele destul de incitante dacă ținem cont că Venus retrogradă va face conjuncție cu Lilith și careu cu Uranus. 

Să ne amintim că Venus este planeta iubirii, frumuseții, plăcerii și banilor. O reprezintă pe Afrodita. Poziția acestei planete în harta noastră natală arată modul în care ne exprimăm afecțiunea, de cine suntem atrași, dar și feminitatea. 

Cele mai frumoase declarații de dragoste din istorie. Cui au aparținut?

Venus ne arată în ce fel de relații prosperăm și ce ne stârnește plăcerea. Practic, poziția lui Venus ne arată ce ne face fericiți în dragoste. Și vrea să ne învețe că dragostea trece prin stomac! 

În astrograma unei femei, Venus arată cum își manifestă feminitatea și cum iubește. În cea a unui bărbat, poziția lui Venus arată de ce tip de femei este atras.

Putem spune că Venus va avea un rol important în 2023. Pentru că vine rândul retrogradării. Ceea ce înseamnă că pe durata întregului an putem repara relații și putem intra în relații foarte serioase. 

Expresie a afecţiunii umane, sărutul trimite o cascadă de impulsuri prin neuroni şi eliberează un amestec de hormoni dintre care cei mai importanţi sunt oxitocina, care mediază relaţiile sociale, dopamina, cu rol în stimularea dorinţei, şi serotonina, ce contribuie la o stare de bine şi fericire.

Cum rezistă o relație în timp? Sfaturi esențiale pentru un cuplu trainic și fericit

De asemenea, sărutul reduce nivelul cortizolului (hormon al stresului). Sărutul reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce reacţiile alergice.

Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în foarte multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii umane în seria de sculpturi "Sărutul", precum şi în lucrarea monumentală "Poarta sărutului".

Un comportament asemănător sărutului se întâlneşte la anumite specii de mamifere, în special primate. Este greu de spus, însă, dacă la oameni sărutul este un gest instinctiv sau unul învăţat.

Este util de reţinut că, în anumite ţări, sărutul în locuri publice este infracţiune sau, în cel mai bun caz, contravenţie.

Vezi şi: Teoriile iubirii. Care sunt cele mai importante, conform psihologilor?

Sursa: AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu o nevoie de validare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale pentru a doua jumătate a lunii mai 2024. Zodiile cele mai avantajate

Sursă foto: Pexels

Vești neașteptat de bune pentru Taur, Fecioară și Pești. Provocări pentru Gemeni și Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Compromisuri pentru o zodie

pixel