Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Din fericire, există câteva moduri prin care te poți vindeca de răceală sau de o gripă sezonieră. Cu siguranță, ai auzit până acum de leacuri băbești, despre care ai dori să ști dacă funcționează sau nu cu adevărat.
Sunt leacuri băbești care pot fi alternative potrivite pentru medicamente, injecții sau siropuri. Iată cinci dintre ele!
1. Frecțiile cu oțet reduc febra
Ai încercat deja frecțiile cu oțet sau ai înmuiat, măcar o dată, șosetele în acest aliment comun în bucătărie? Acest leac băbesc are o vechime incredibilă și pare a fi excelent pentru scăderea febrei sau pentru modificarea perioadei în care simptomele răcelii îți dau bătăi de cap.
Ce poți face? Amestecă 2-3 pahare de oțet de mere cu apă caldă și folosește un lighean. Cufundă picioarele în acest amestec pentru cel puțin 10 minute atunci când ești răcit. Oțetul este un aliment care poate să amelioreze inflamațiile, te ajută să scapi de febră și să scapi de starea de rău.
Cum deosebim răceala de gripă? Simptome la care să fii atent
2. Feliile de cartofi înmuiați în spirt reduc febra și inflamațiile în gât
În copilărie, probabil ai stat măcar o dată cu felii de cartofi îmbibate în alcool sanitar la gât. Este un leac băbesc foarte popular în țara noastră și este privit ca un mister al medicinei moderne. Care este secretul? Funcționează? Specialiștii spun că da.
Secretul constă în cantitatea de alcool medicinal pe care îl folosești pentru a îmbiba feliile de cartofi. De altfel, spirtul este un leac benefic pentru scăderea febrei și a durerilor, așa că poate fi folosit pentru frecții, când vrei să scazi temperatura corpului. Amidonul din cartofi are beneficii asupra zonelor inflamate, așa că reduce febra și inflamația în gât.
3. Laptele cald elimină durerile în gât
Laptele cald este un alt leac băbesc popular. În popor, se dădea copiilor lapte cald cu miere și ou crud, în cazul răcelilor. Acest obicei s-a păstrat până astăzi, fiindcă laptele călduț ameliorează usturimea din gât. Laptele nu trebuie să fie fierbinte. Soarbe ușor câte o înghițitură.
Propolisul - tratament excelent pentru răceli. Cum se consumă și ce boli mai tratează?
4. Ceapa și usturoiul sunt aliați în lupta cu gripa și răceala
Un alt leac considerat eficient în cazuri de gripă și răceală? Usturoiul și ceapa! Usturoiul este cel mai cunoscut și puternic antibiotic natural și poate ajută la combaterea răcelilor de sezon. Totodată, usturoiul conține o mulțime de nutreați, dar și minerale și vitamine, care pot să lupte cu virusurile. Nu în ultimul rând, usturoiul eliberează căile respiratorii și combate infecțiile.
Ceapa este un aliment plin de beneficii, fiindcă reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii și calmează tusea. Dar, cel mai important, ceapa reprezintă un antiseptic ce luptă împotriva bacteriilor din organismul uman.
5. Fructele bogate în vitamina C pot scurta durata răcelii și a gripei
Când ești răcit sau gripat, este important și ce mănânci. Imunitatea scade și ne face mai vulnerabili în fața microbilor. Deci, dacă nu consumi suficientă vitamina C, ar trebui să mărești cantitatea de fructe consumate. În copilărie, eram mereu îndemnați să mâncăm portocale atunci când eram răciți.
Deși vitamina C nu scade riscul îmbolnăvirilor și nu atenuează neapărat simptomele, poate să scurteze timpul pe care îl petreci cu aceste stări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...