4 iunie: Ziua sportului românesc. Proiectul a fost adoptat de Senat anul trecut
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ziua sportului românesc este sărbătorită, începând din 2023, în prima duminică din luna iunie!

Sportul este important, indiferent de vârstă. Chiar dacă nu îți place sau nu ai ocazia să ajungi la sală, chiar și o mică plimbare, o alergare ușoară sau un sport în aer liber te pot ajuta să te menții în formă. Mai mult, să nu uităm de beneficiile pe care le aduce sportul în viața oamenilor. 

Astăzi, se sărbătorește Ziua sportului românesc, o inițiativă interesantă a statului.

Un grup de 44 de deputaţi şi senatori au depus la 9 martie 2022, la Senat, un proiect legislativ privind instituirea Zilei sportului românesc în prima duminică din luna iunie.

În expunerea de motive, se arată că "din ce în ce mai puţini români practică activităţi sportive recreaţionale sau de perfomanţă" ceea ce duce la un declin grav al sănătăţii populaţiei, iar "numărul medaliilor olimpice câştigate de România a început să scadă drastic în ultimele două decenii".

Totodată, prin instituirea Zilei sportului românesc se va aduce "cinstirea acelor români care au dus ţara pe cele mai înalte culmi sportive şi au reprezentat cu onoare şi mândrie tricolorul".

Te îngraşi după ce faci mişcare? Iată de ce!

În fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, au loc programe şi manifestări publice. Programele şi manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţie, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosinţă gratuită, cu ocazia desfăşurării evenimentelor dedicate "Zilei sportului românesc".

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea "Zilei sportului românesc" în prima duminică din luna iunie prin Decretul nr. 1652/2022 din 12 decembrie 2022, devenind Legea nr. 350/2022

Îți recomandăm să vezi și: Cum își îngrijesc Zodiile corpul. Relația pe care o are fiecare semn zodiacal cu corpul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

pixel