31 decembrie - Ziua şampaniei
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Sperăm că ai pregătit deja șampania pentru Anul Nou! Nu degeaba astăzi se celebrează ziua șampaniei, în Statele Unite ale Americii. Iată originea acestei băuturi și două rețete în care o poți folosi!

Șampania este asociată cu momente semnificative din viață, de la absolviri și promovări la Revelion sau căsătorii. În SUA, pe 31 decembrie se sărbătorește #ChampagneDay, o tradiție care are rădăcini în descoperirea procesului de fermentație a vinului de către un călugăr din regiunea Champagne, Franța, în 1697.

Există discuții despre originea vinului spumant, unii susținând că procesul a fost descoperit în Anglia în 1662. Totuși, diferențele dintre șampanie și alte vinuri spumante sunt notabile, nu doar în procesul de producție, ci și în tipurile de struguri folosiți, precum Pinot Noir și Chardonnay.

Regiunea Champagne este esențială pentru producția de șampanie, iar francezii au restricționat utilizarea termenului "Champagne" pentru a proteja această denumire și a limita producția de șampanie doar la această regiune. Cea mai scumpă șampanie vândută vreodată a fost „Gout de Diamants" (gustul diamantelor) și a fost vândută pentru 2,07 milioane de dolari în 2013, fiind îmbuteliată într-o sticlă cu etichetă din aur alb și cristale Swarovski.

Șampania este plină de curiozități, de la numărul uriaș de bule într-o sticlă obișnuită (aproximativ 50 de milioane) la viteză cu care poate zbura dopul (până la 64 km/h). Pentru a încheia, cuvintele celebre ale actriței Bette Davis despre această băutură: „Vine un timp în viaţa oricărei femei când singurul lucru care mai ajută este o cupă de şampanie."

Sursa: AGERPRES (AS - editor: Codruţ Bălu)

Dacă îți mai rămâne șampanie după petrecerea de Revelion, iată două rețete în care o poți folosi!

1. Cocktail cu șampanie - Bellini

Ingrediente

  • 90 ml piure de piersici (poți folosi piersici proaspete sau congelate)
  • 120 ml șampanie rece
  • 15 ml sirop simplu (opțional)
  • Felii subțiri de piersici pentru decor

Mod de preparare

Pune piureul de piersici într-un blender și amestecă-l până devine fin. Împarte piureul în pahare pentru cocktail. Adaugă, dacă dorești, sirop simplu în fiecare pahar pentru un gust mai dulce. Completează paharele cu șampanie rece. Amestecă ușor și decorează cu felii subțiri de piersici pe marginea paharului.

2. Trufe de ciocolată cu șampanie

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră (preferabil cu un conținut mare de cacao)
  • 80 ml smântână lichidă
  • 30 ml șampanie
  • Cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le înveli

Mod de preparare

Topește ciocolata într-un castron peste o cratiță cu apă fierbinte sau folosind cuptorul cu microunde, amestecând din când în când până se topește complet. Încălzește smântâna într-o oală mică până aproape că începe să fiarbă. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă bine până se omogenizează. Adaugă treptat șampania în amestecul de ciocolată și smântână. Amestecă bine până se combină. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau până când devine suficient de solid pentru a fi modelat. Cu mâinile ude, formează biluțe din amestecul solid de ciocolată. Rulează trufele în cacao sau în fulgi de ciocolată pentru a le înveli. Păstrează trufele în frigider până în momentul servirii.

Vezi și PATRU pași de bază pentru a înțelege EDUCAȚIA FINANCIARĂ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii afectate de Luna Nouă din Taur

Horoscop. Pe 8 mai va avea loc o Lună Nouă în Taur. 

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Sursă foto: Pexels

Abundență pentru Berbec și Capricorn. Pierderi pentru Balanță și Săgetător

pixel