3 alimente și 3 băuturi care îți oferă energie pentru toată ziua. Iată ce poți consuma
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Indiferent de locul tău de muncă sau de activitățile zilnice, ai nevoie de energie pe tot parcursul zilei. De aceea, alimentația joacă un rol important. Află care sunt alimentele și băuturile potrivite!

Ce poți să consumi pentru o doză suficientă de energie?

1. Apa

Da, apa îți oferă energie pe măsură! Ar fi bine să bei un pahar cu apă înainte să iei micul dejun sau să servești cafeaua. Dacă faci și sport, corpul tău se deshidratează mai repede, așa că este important să bei măcar 2 litri de apă pe zi. Apa, esențială vieții, te ajută să te încarci cu energie. Bea apă și atunci când te simți obosit sau lipsit de energie, fiindcă te ajută să îți revii.

2. Cafea

Sunt multe persoane care abia așteaptă să bea cafeaua de dimineață sau ceaiul, în funcție de preferințe. Ei bine, cafeaua îți oferă energie pentru toate activitățile pe care le ai de făcut pe parcursul zilei. Totodată, o cafea bună reușește să stimuleze și sistemul nervos, ajută memoria și îți menține atenția. Pe termen scurt, o cafea te ajută să fii din nou la capacitate maximă, în special dacă nu ai reușit să dormi bine. Fiind bogată în antioxidanți, cafeaua sprijină sistemul imunitar.

3. Smoothie gustos și hrănitor

Cu siguranță, ai băut măcar o dată un smoothie delicios. Această băutură nutritivă și sănătoasă poate fi obținută din multe fructe, la care poți să adaugi și lapte, legume sau apă. Consistența groasă a smoothie-ului compus din vitamine îți menține energia pe toată durata zilei și contribuie la o dietă echilibrată.

4. Fulgi de ovăz

Dacă vrei să fii sănătos și să te bucuri de energie pe măsură, ai nevoie de fulgii de ovăz, pe care să îi consumi la micul dejun. Aceștia conțin fibre și carbohidrați sănătoși, putând fi adăugați în apă, lapte sau iaurt, in funcție de preferințele tale. Adaugă și câteva fructe precum afinele, murele sau zmeura, extrem de gustoase.

5. Ouă

Ouăle sunt alimente foarte sănătoase, cu numeroase beneficii pentru organismul uman. Au în compoziție minerale, vitamine și antioxidanți, care ajută corpul să funcționeze în parametrii optimi. Mai mult, dacă consumi ouă, vei avea energie și îți îmbunătățești memoria, dar și concentrarea. Consumă-le la micul dejun, fierte, prăjite sau în omletă.

6. Pește

Îți place peștele sau vrei să înlocuiești frecvent carnea de pui sau de porc, în alimentație? Peștele este o alternativă excelentă, care se remarcă nu numai prin gustul delicios, ci și prin energia pe care o oferă. Consumă ton, sardine, somon sau păstrăv, care îți oferă energie și contribuie la îmbunătățirea memoriei.

Vezi și: Ce alimente să nu consumi seara dacă vrei un somn liniștitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

14 aprilie: Ziua Grădinăritului. Cum arată grădina ta?

Grădinăritul este o evadare magică într-o lume plină de...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel