27 martie: Ziua Mondială a Teatrului. La ce piesă ai mers ultima dată?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Locul magic în care poveștile prind viață, scena devine o poartă către alte lumi. Care este piesa ta preferată de teatru?

Cu o vechime de câțiva mii de ani, teatrul reprezintă o componentă distinctivă și captivantă a culturii, care cu siguranță s-a schimbat și adaptat de-a lungul timpului. Originea cuvântului "teatru" se găsește într-un termen antic grecesc care semnifică "un loc pentru a viziona", iar această semnificație rămâne relevantă și în prezent. Chiar și după atâtea secole, teatrul continuă să fie folosit nu doar pentru a spune povești și pentru a oferi o experiență de vizionare, ci și pentru a influența cultura și societatea în moduri profunde.
Indiferent dacă ești autor și regizor, producător și actor, creator de costume sau designer de lumini și scene, teatrul este o formă de artă ce implică o diversitate impresionantă de artiști talentați, fiecare cu o contribuția unică. Ziua Mondială a Teatrului marchează momentul de apreciere pentru acei oameni care își dedică timpul și talentul pentru a face ca spectacolul să continue.

Istoria Zilei Mondiale a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului a fost inițiată în 1962 de către Institutul Internațional de Teatru (ITI) ca o zi de a aduce omagiu și a celebra frumusețea, creativitatea, munca grea și arta care sunt implicate în toate aspectele producției de teatru. A fost creată cu scopul de a reaminti oamenilor despre puterea extraordinară pe care teatrul o poate exercita, fie că este sărbătorit local sau global.
Astăzi, Ziua Mondială a Teatrului continuă să fie sponsorizată de către ITI, care este Organizația Mondială pentru Arte Spectacolului, și este de asemenea sub patronajul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

ȘASE trucuri psihologice care au eficiență maximă! Cum obții un favor în mod garantat?

Cronologia Zilei Mondiale a Teatrului

1000 î.Hr.

  • Începutul teatrului antic grecesc
  • Piese pentru divertisment și educație sunt bazate pe mituri sau legende antice.

1599

  • Se deschide Globe Theatre-ul lui Shakespeare.
  • După ce contractul de închiriere pentru teatrul lor anterior nu a fost reînnoit, compania lui Shakespeare construiește și deschide propriul lor teatru în Londra.

Teoriile psihanalitice ale lui Freud. Cum te influențează mintea subconștientă? O eroare de vorbire dezvăluie totul!

Anii 1600

  • Începe Teatrul Kabuki în Japonia. Această formă de dans-dramă japonez devine cunoscută pentru performanțele sale puternic stilizate.

1735

  • Se deschide primul teatru pe Broadway. Activitatea teatrală începe pe celebrul Broadway din New York City.

1962

  • Se sărbătorește prima Zi Mondială a Teatrului.
  • Fondată de Institutul Internațional de Teatru (ITI), prima Zi Mondială a Teatrului este observată de comunitatea teatrală internațională.

Cum să sărbătorești Ziua Mondială a Teatrului

  • Vizitează un teatru local: Cumpără bilete pentru un spectacol live pentru a sărbători arta teatrală și pentru a sprijini comunitatea locală.
  • Fii voluntar într-un teatru local: Ajută la punerea în scenă a spectacolelor comunitare locale, fie ca actor, muzician, designer grafic sau în roluri administrative.
  • Crește conștientizarea despre Ziua Mondială a Teatrului: Împărtășește cu prietenii și familia importanța teatrului în lumea de azi și discută despre modul în care teatrul promovează dialogul social, alfabetizarea și educația, crearea comunității și deschiderea minților.

Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel