Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Astăzi, în data de 20 decembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Solidarității Umane. Această zi este marcată anual la aceeași dată.
Ziua Internațională a Solidarității Umane marchează unitatea noastră în diversitate și reamintește guvernelor importanța de a-și respecta angajamentele în conformitate cu acordurile internaționale. Este, de asemenea, o zi dedicată conștientizării publicului în privința semnificației solidarității.
#InternationalHumanSolidarityDay încurajează dezbaterile privind modalitățile de promovare a solidarității pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, incluzând eradicarea sărăciei. Este o zi de acțiune pentru stimularea unor noi inițiative în lupta împotriva sărăciei, conform Internationaldays.org.
În data de 22 decembrie 2005, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 60/209, a recunoscut solidaritatea ca una dintre valorile fundamentale și universale care ar trebui să ghideze relațiile dintre popoare în secolul XXI. Astfel, s-a decis ca ziua de 20 decembrie să fie proclamată Ziua Internațională a Solidarității Umane în fiecare an, conform Un.org.
Cu trei ani înainte, pe 20 decembrie 2002, prin Rezoluția 57/265, Adunarea Generală a ONU a stabilit Fondul Mondial de Solidaritate, care în februarie 2003 a devenit un fond fiduciar al Programului de Dezvoltare al ONU. Scopul său a fost să eradicare sărăcia și să promoveze dezvoltarea umană și socială în țările aflate în curs de dezvoltare, în special printre cele mai sărace segmente ale populației acestora, conform Un.org.
Prin proclamarea #InternationalHumanSolidarityDay și înființarea Fondului Mondial de Solidaritate pentru eradicarea sărăciei, solidaritatea a fost evidențiată ca un concept esențial în lupta împotriva sărăciei și implicarea activă a tuturor părților relevante.
Solidaritatea a fost identificată în Declarația Mileniului, adoptată de comunitatea internațională în cadrul Summit-ului Mileniului din 2000, ca fiind una dintre valorile fundamentale ale relațiilor internaționale în secolul XXI. În consecință, în contextul globalizării și al provocării reprezentate de creșterea inegalității, consolidarea solidarității internaționale este esențială.
Organizația Națiunilor Unite a fost fondată pe premisa unității și armoniei între membrii săi, exprimată prin conceptul de securitate colectivă, care se bazează pe solidaritatea acestora pentru a se uni în menținerea păcii și securității internaționale, conform Internationaldays.org.
Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)
Citește și Mâncare și emoții - sfaturi de adoptat la masă pentru a avea un copil sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...