Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Îți place să te delectezi cu dropsuri sau îți aduc aminte de copilărie?
Astăzi este Ziua Dropsurilor, o ocazie dedicată micilor delicii dulci. Fie că preferi scorțișoara sau menta, caramelul sau aroma proaspătă a căpșunilor, aceste dulciuri reprezintă o plăcere indusă, fiecăruia în mod unic. Ele ne aduc aminte de bunici, care aveau mereu câteva bomboane în geantă sau un bol plin pe măsuța de cafea, oferindu-ne mereu un motiv de sărbătoare!
Cunoscute și ca 'dulciuri fierte' sau 'boiled sweets', dropsurile au o istorie îndelungată, datând încă din vremea egiptenilor antici. Versiunea lor inițială consta din miere amestecată cu diverse nuci și fructe, un contrast față de variantele moderne, care sunt realizate în principal din zahăr.
Termenul englezesc 'candy', folosit încă din secolul al XIII-lea, derivă probabil din cuvântul arab 'qandi', tradus direct ca 'făcut din zahăr'. În secolul al XIV-lea, industria bomboanelor a luat amploare în Europa, producătorii fierbeau zahărul și îl combinau cu nuci și fructe, urmând exemplul predecesorilor lor din Egiptul Antic, conform informațiilor de pe Daysoftheyear.com.
Până în secolul al XIX-lea, dropsurile au câștigat popularitate în Anglia și în America de Nord, iar astăzi industria care le produce este vastă și răspândită pe întreg globul. Sărbătoriți #HardCandyDay mergând la un magazin și achiziționând o pungă sau două de dropsuri în diverse arome. Experimentați câteva și retrăiți plăcerea pe care o simțeați când erați mici!
Deși prepararea dropsurilor nu este recomandată începătorilor în arta culinară, procesul poate fi distractiv atunci când te alături prietenilor sau membrilor familiei. Partea bună este că pentru dropsuri nu sunt necesare multe ingrediente: ai nevoie doar de sirop de porumb, zahăr alb, colorant alimentar și extract de aromă.
Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...