18 martie: Ziua Globală a Reciclării. Cât de important este să protejăm mediul înconjurător?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Protejează viitorul nostru prin reciclare! Fiecare gest contează pentru un mediu mai curat și pentru o planetă mai sănătoasă! Astăzi sărbătorim Ziua Globală a Reciclării. Iată mai multe informații!

Pe măsură ce Terra își epuizează miliardele de tone din resursele naturale în fiecare an pentru a susține populația umană, starea sănătății planetei continuă să se deterioreze. Acest lucru accentuează importanța tot mai mare a implicării umane în reducerea risipei, reutilizarea obiectelor și restaurarea sănătății globului.

Reciclarea reprezintă una dintre modalitățile vitale de protejare a mediului și a planetei.

Ziua Mondială a Reciclării vine să reamintească oamenilor, organizațiilor, corporațiilor și guvernelor că reciclarea este o componentă cheie a economiei circulare a omenirii pe Terra. Scopul acestei zile este de a atrage atenția asupra rolului important pe care îl joacă reciclarea în conservarea resurselor primare. Ma mult decât atât, Ziua Mondială a Reciclării își propune să motiveze oamenii să acționeze pentru a contribui la repararea și restabilirea resurselor globale.

Istoria Zilei Mondiale a Reciclării

O sărbătoare relativ nouă în calendar, Ziua Mondială a Reciclării a fost anunțată pentru prima dată în 2015, când președintele Biroului Internațional pentru Reciclare (BIR), Ranjit S. Baxi, a adus-o în atenția Convenției Mondiale pentru Reciclare din același an.

Prima sărbătorire a Zilei Mondiale a Reciclării nu a fost implementată până câțiva ani mai târziu, în 2018. Data de 18 martie a fost aleasă pentru a coincide cu aniversarea de 70 de ani a Biroului Internațional pentru Reciclare.

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?

Această zi este susținută și promovată în colaborare cu Fundația Globală pentru Reciclare, o organizație non-profit care încurajează și sprijină industria reciclării la nivel mondial.

Schimbarea perspectivelor, de la "deșeuri" la "resurse", reprezintă o modalitate excelentă de a progresa în direcția corectă în ceea ce privește reciclarea și oferă obiectelor valoarea și scopul real pe care le merită.

Acum, în fiecare an, Ziua Mondială a Reciclării este sărbătorită nu doar pentru a reaminti oamenilor să reducă risipa, ci și pentru a încuraja vocea activă împotriva celor care nu își asumă responsabilitatea.

Pentru că nu are o istorie lungă, Ziua Mondială a Reciclării ar putea avea nevoie de ajutor în creșterea conștientizării. Cu atât mai mult, deoarece, în mai puțin de 15 ani, se estimează că deșeurile la nivel mondial se vor dubla.

Citește și Întâlnirea cu marile idei. ȘASE cărți esențiale de filosofie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel