17 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor. Rolul lor este mai important decât crezi!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Liliecii pot mânca până la 1.000 de țânțari pe zi. Oamenii de știință se preocupă foarte mult de aceste animale. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre lilieci!

Liliacii au o reputație teribilă printre oameni pentru că sunt considerați creaturi înfricoșătoare care sug sânge și răspândesc boli. Cu toate acestea, conform oamenilor de știință, ei răspândesc foarte rar boli și doar câteva specii beau sânge, ci mai degrabă mănâncă fructe. Populația de lilieci a fost în scădere, iar aceasta este o problemă deoarece aceștia contribuie mai mult la ecosistem decât cred oamenii.

Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor își propune să arate dragoste pentru aceste mamifere zburătoare și să învețe oamenii importanța liliecilor în lumea de azi.

În Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor, ni se amintește rolul important pe care liliecii îl joacă în viața noastră de zi cu zi. Poate că nu crezi că liliecii au vreun impact asupra vieții tale deloc! De fapt, s-ar putea să nu te gândești prea mult la acest animal.

Renate Weber, Avocatul Poporului despre drepturile animalelor: Animăluțele ajung victime pentru că sunt la îndemână

Cu toate acestea, știai că liliecii pot mânca până la 1.000 de țânțari într-o oră? Aceasta înseamnă cu 1.000 de țânțari mai puțini care ar putea să te înțepe! Deoarece liliecii sunt insectivori, de fapt, scapă de mulți insecte enervante. Rolul lor în cercul vieții cu siguranță ne aduce beneficii.

Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor ne încurajează să aflăm mai multe despre aceste specii și rolul pe care îl joacă în natură. Este o bună oportunitate pentru tine să afli mai multe despre lilieci. Vei găsi o mulțime de informații online și în manualele de animale. Până la urmă, există câteva fapte foarte interesante despre această specie.

Probabil știai că liliecii pot vedea în întuneric și că își folosesc simțul extrem de auz. Dar știai că sunt singurul tip de mamifer capabil să zboare într-un mod adevărat și susținut? Știai și că liliecii sunt polenizatori? Acest lucru înseamnă că, împreună cu fluturii și albinele, ei furnizează o legătură critică în aprovizionarea noastră cu hrană.

Spovedania în Postul Mare. Ce păcate NU se iartă, potrivit preoților?

Există o mulțime de alte lucruri interesante pe care le poți afla despre lilieci în Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor. Acest lucru include faptul că există mai mult de 1.200 de specii cunoscute de lilieci. Aproximativ 70% dintre acești lilieci sunt insectivori. Liliecii cresc și în diferite dimensiuni. Liliecii sunt foarte curați, curățându-se constant, ceea ce este ceva ce mulți oameni nu își dau seama.

În Statele Unite, există aproximativ 48 de specii de lilieci. Trei state din SUA au și un liliac statal oficial.

Liliecii urecheați mari din Virginia sunt liliecii statului Virginia. Liliecii mexicani cu coadă liberă sunt liliecii statului Oklahoma. În cele din urmă, acest liliac - liliecii mexicani cu coadă liberă – sunt și liliecii statului Texas.

Istoria Zilei Internaționale de Apreciere a Liliecilor

Ziua Internațională de Apreciere a Liliecilor s-a creat pentru a se concentra asupra protejării tuturor speciilor diferite de lilieci. Liliecii protejează ecosistemele și contribuie la asigurarea unui viitor mai sănătos pentru planeta noastră.

Ziua a fost înființată în 1982 de un grup de oameni de știință preocupat de liliecii planetei noastre. După multe cercetări, ei au descoperit că liliecii sunt importanți pentru menținerea echilibrului în natură și sunt deosebit de importanți pentru multe industrii.

Tranşa de 250 de lei din aprilie pe cardurile sociale. Informaţiile momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

pixel