Cum să arăți încredere prin cuvinte. Ce detalii fac diferența?
Dezvoltarea încrederii este un...
O scurtă educație despre elefanți
În prezent, există trei specii de elefanți răspândite în Africa și Asia: elefantul african de stepă, elefantul african de pădure și elefantul asiatic. Caracterizați prin dimensiunile lor enorme și trompele lor extrem de pricepute, aceste creaturi sunt inteligente și sociale. S-a arătat că ei exprimă o gamă largă de emoții precum bucuria, furia și durerea și trăiesc în structuri sociale complexe.
Elefanții sunt animale foarte comunicative. Produc diverse zgomote, inclusiv infrasunete, creând vibrații seismice pe distanțe lungi și salutându-se unii pe alții prin atingere. Trompele lor impresionante le oferă un simț excelent al mirosului.
Elefanţii asiatici îşi îngroapă şi îşi jelesc puii morţi
Istoria Zilei Salvării Elefanților
Elefanții sunt cunoscuți ca fiind o specie-cheie datorită efectului lor asupra mediului înconjurător și a florei și faunei din jurul lor. Dimensiunile și forța lor le permit să modeleze habitatele în care trăiesc, de exemplu, să săpe noi bălți de apă. De asemenea, sunt vitale pentru răspândirea semințelor, facilitând reproducerea diverselor specii de plante și arbori.
Ei au fost, de asemenea, valorizați în cultura umană, admirați pentru înțelepciunea, forța și natural or sociabilă. Ei au fost prezentați frecvent în arhitectură, fie prin gravuri pe pereții peșterilor, sculpturi în templele budiste sau sculpturi în biserici gotice. De asemenea, au fost venerați în diferite religii mondiale, fiind considerați că adăpostesc sufletele strămoșilor și sunt legați de tunete și fulgere, de exemplu. Poate cel mai cunoscut exemplu este zeul hindus Ganesha, care este înfățișat cu un cap de elefant.
Cu toate acestea, în ciuda afinității noastre și a recunoștinței noastre față de aceste animale uimitoare, tratamentul nostru față de ele a condus, din nefericire, la o scădere a numărului și la o proliferare a elefanților abuzați și exploatați. Principalul vinovat în declinul populației este comerțul cu fildeș - deși a fost în mare parte interzis din sfârșitul anilor '80, braconajul ilegal continuă și în prezent, cu un elefant african ucis la fiecare 30 de minute pentru colții săi.
Alte amenințări pentru elefanți includ pierderea și fragmentarea habitatului, în general cauzate de creșterea urbanizării, și conflicte cu oamenii pentru culturi. Există și numeroase cazuri de elefanți maltratați și neglijați în captivitate, de exemplu cei folosiți în circuri sau ca atracții turistice.
Din păcate, elefanții africani de stepă și elefanții asiatici sunt ambele incluse în categoria speciilor pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), în timp ce elefanții africani de pădure sunt clasificați ca fiind critic de amenințați, cu o populație în declin rapid.
Cum să te implici? Poți economisi niște bani și să faci o excursie la un sanctuar de animale care are grijă de elefanți. De asemenea, poți merge să vezi câțiva elefanți în sălbăticie vizitând Africa sau Asia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Dezvoltarea încrederii este un...
Află cum poate afecta o noapte...
Mulți spun că are gust de...
Marte se pregătește de...
Previziuni zodii. Cu ce vești...
Previziuni astrale. Marte își...