15 martie - Ziua Mărturisirilor Sincere
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Există o libertate deosebită în exprimarea sinceră a gândurilor și în împărtășirea cu inima deschisă a sentimentelor autentice. Iată ce poți face astăzi!

Mărturisirea poate părea ceva pur și simplu în domeniul legii sau al religiei, dar poate fi de fapt o practică benefică pentru toată lumea, în special pentru cei care țin secrete nesănătoase.

Ziua Mărturisirilor Sincere își propune să schimbe modul în care privim mărturisirea și să o transforme într-un instrument pe care oamenii îl pot folosi pentru a obține o conștiință mai clară, relații mai sănătoase și o mai bună stare de bine în general.

Istoria Ziua Mărturisirilor Sincere

Actul de mărturisire este antic și poate fi urmărit cu peste 3.000 de ani în urmă până la Vedele, cele mai vechi scripturi hindușe. Este un fir comun în diferite religii mondiale și textele lor sacre, inclusiv iudaismul, creștinismul și islamul. Mărturisirea este poate cel mai frecvent asociată cu creștinismul. Credincioșii își pot mărturisi păcatele preotului și pot căuta iertarea.

În plus față de religie, mărturisirea a fost mult timp un aspect cheie al legii și al persecuției penale. De fapt, a fost Inchiziția Bisericii Catolice care a pus în prim-plan mărturisirea ca parte a procesului legal în Europa în Evul Mediu, cu presupuși eretici investigați de Inchizitori, uneori folosind tortura, pentru a obține mărturisiri.

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie? Vi s-a spus că, dacă aveți aritmie, este contraindicat să practicați activități sportive?

În timp ce originile mărturisirii provin din aceste credințe și practici, nu trebuie să fie limitată la domeniul religiei sau legii, deoarece se referă și la eliberarea generală a secretelor și a vinovățiilor personale.

Ideea este că o zi desemnată pentru dezvăluire va ajuta la crearea unor sentimente de relaxare și libertate de la vinovăție. Ziua Mărturisirilor Sincere își propune să onoreze mărturisirea ca pe o practică sănătoasă în care secretele pot fi exprimate într-un mod care permite creșterea personală.

Beneficiile mărturisirii

Această zi este dedicată practicii onestității, deschiderii în relații și curățării conștiinței de orice emoții sau gânduri negative.

Ca parte cheie a diverselor practici și credințe religioase, mărturisirea a fost istoric despre recunoașterea păcatului și considerată o practică necesară pentru a obține iertare. Pentru credincioși, acest act sacru îi apropie de Dumnezeu și îi readuce pe calea cea dreaptă.

Mărturisirea nu trebuie să fie întotdeauna despre gânduri negative sau eșecuri din trecut – poate fi și lucruri precum exprimarea admirației pentru cineva sau recunoașterea că îți place un anumit hobby.

Cum să sărbătorești Ziua Mărturisirilor Sincere

Sărbătorește Ziua Adevărului în Mărturisiri pur și simplu vorbind cu oamenii despre gândurile și emoțiile tale. Dacă prietenii și familia sunt de acord, atunci ai putea chiar să organizezi un eveniment pentru a marca ocazia.

Dacă este dificil să te deschizi celor dragi, atunci mergi să vorbești cu un terapeut sau alt profesionist calificat care este lipsit de prejudecăți și înțelegător față de tine ca persoană.

Dacă ești o persoană credincioasă, atunci vorbește cu preotul sau cu alți membri de încredere ai comunității tale și efectuează practicile asociate cu mărturisirea în religia ta.

Blândețea, o virtute esențială și o cale de a trăi în armonie cu Dumnezeu. Cum se exprimă în marile religii ale lumii?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Freepik.com

Horoscop MAI 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

pixel