13 Martie - Ziua Bunului Samaritean. Când ai ajutat ultima oară pe cineva aflat în nevoie?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Persoanele cu inima bună strălucesc și aduc un impact pozitiv prin acte altruiste, subliniind frumusețea compasiunii și a generozității.

De-a lungul istoriei, expresia "Bunul Samaritean" a fost asociată cu ideea de a ajuta un străin sau de a face o faptă bună pentru cineva, în special pentru o persoană care nu poate să răsplătească înapoi. Și asta este ceea ce reprezintă Ziua Națională a Bunului Samaritean!

Istoria Zilei Bunului Samaritean poate fi urmărită acum aproximativ 2.000 de ani, până la o pildă spusă de Iisus în Evanghelia după Luca din Biblie. Povestește despre un călător (presupus a fi evreu) care este atacat și lăsat pe marginea drumului. După ce doi bărbați diferiți considerați "credincioși" sau "religioși" au trecut pe lângă el și nu l-au ajutat, un samaritean în cele din urmă s-a oprit. În acea vreme, samaritenii și evreii ar fi fost dușmani declarați, dar această persoană, în mod special, a avut milă de om și a făcut multe eforturi pentru a-l ajuta.

Chiar dacă povestea are rădăcini în tradiția creștină, conceptul de a fi un Bun Samaritean transcende toate granițele religioase și rasiale. Ne reamintește pe toți că oamenii sunt oameni și, ca atare, merită onoarea și demnitatea de a fi ajutați și sprijiniți - chiar și atunci când poate fi incomod.

Blândețea, o virtute esențială și o cale de a trăi în armonie cu Dumnezeu. Cum se exprimă în marile religii ale lumii?

Ziua Națională a Bunului Samaritean este sărbătorită în această zi în onoarea unei femei numite Catherine "Kitty" Genovese. Pe 13 martie 1964, Genovese a fost ucisă în apropierea casei sale din New York City și, deși mai mult de 30 de persoane au văzut ceva sau au auzit strigătele ei, nimeni nu s-a oferit să ajute sau să cheme poliția.

Scopul din spatele Zilei Bunului Samaritean este de a încuraja comunitatea și sprijinul reciproc. Speranța este că mai multe persoane vor fi atente și vor interveni atunci când cineva are nevoie, nu doar în această zi, ci pe tot parcursul anului!

Cum să sărbătorești Ziua Bunului Samaritean? Fiecare zi este o zi minunată pentru a fi de ajutor, dar această zi oferă o oportunitate și un accent special. Iată câteva idei:

Dezvoltă un obicei de bunătate: Trăiește fiecare zi cu speranța de a ajuta pe cineva în nevoie. Fie că ești mai zâmbitor sau mai răbdător, fie că împărtășești generos sau practici iertarea, un obicei de bunătate poate fi manifestat în multe moduri.

Mulțumește unui Bun Samaritean: Dacă ai fost vreodată ajutat de cineva în momente dificile, mulțumește-i pentru impactul pozitiv.

Citește despre Bunul Samaritean: Pentru cei interesați să afle mai multe despre istoria și semnificația acestui concept, o lectură în acest sens poate fi o modalitate excelentă de a marca ziua.

P.S: Când vrei să faci o faptă bună, poți lua în calcul și animalele de pe stradă. Vor aprecia efortul cum nu o va face nimeni altcineva!

Citește și Arhanghelii și Zodiile: ghid pentru descoperirea conexiunilor spirituale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Freepik.com

Horoscop MAI 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

pixel