Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
1. Trei bucătari italieni prepară, în 72 de ore, cea mai scumpă pizza din lume, care costă 12.000 de dolari. Este vorba despre o pizza cu trei tipuri de caviar, mozzarella, homar din Norvegia și din Cilento și sare de mare roz australiană.
2. Cel mai furat aliment din lume este cașcavalul.
3. McDonald’s vinde anual 2,5 miliarde de hamburgeri.
4. Un burger de la fast-food poate conține carne de la 100 de vaci diferite.
5. Cartofii prăjiți franțuzești sunt, de fapt, originari din Belgia, scrie shtiu.ro.
6. Ketchupul a fost vândut ca medicament, până pe la sfârșitul secolului XIX-lea. Medicul John Cook din Ohio, SUA, recomanda în anii 1830 ketchupul pentru problemele de indigestie.
7. Găurile din biscuiți permit eliberarea aburului în timpul coacerii.
8. Una din patru alune din lume ajunge în Nutella, arată statisticile.
9. "Ciocolată albă" nu este ciocolată, ci un amestec de zahăr, lapte, vanilie, lecitină și unt de cacao.
10. Urme de alune pot fi găsite și în dinamită, dat fiind faptul că alunele au un ulei folosit ca ingredient în timpul producerii glicerinei, o componentă principală a nitroglicerinei.
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat de ce nu este bine să mânănci ciorbă la prânz, dacă vrei să slăbești.
"Am rugat-o pe mama să facă o ciorbă de văcuță decentă. Nu este cu smântână, nu are foarte mult cartof, este o porţie mititică de ciorbă. Am şi cântărit alimentele. Avem 150 de grame de legume. Porţia de carne este de 60 de grame, este carne de rasol, grasă. Şi zeama de la ciorbă. Şi am făcut calculul. Amestecul de legume are 140-150 de kilocalorii, carnea are 130 de kilocalorii, iar zeama are 193 de grame şi eu am calculat-o cu un aport minimal de ulei, o linguriţă per porţie. Mai rezultă şi de acolo 100 de kilocalorii. În total avem 380 de kilocalorii.
În mod normal, la o masă de prânz, în regimurile de slăbire, prânzul înseamnă undeva la 500-600 de kilocalorii. Dacă mâncaţi doar atât, aveţi 350-400 de grame de mâncare la o masă. Dacă veţi mânca doar ciorbă la prânz, în decurs de o oră şi jumătate - două ore, fie vă apucă din nou pofta de mâncare, fie veţi resimţi în jurul orei 16.00 sau 17.00 o poftă semnificativă de dulce pentru că la prânz nu v-ați acoperit necesarul de fibre", a explicat Cori Grămescu pe Facebook. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...