10 cărți de nonficțiune pe care merită să le citești
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Lectura are un rol esențial în viețile fiecăruia dintre noi. O carte bună te poate liniști, te ajută să te relaxezi, te motivează și te face să cauți soluții. Iată care sunt cărțile de nonficțiune pe care merită să le citești acum și anul care urmează, conform celor de la Spectacola.ro!

1. Prea bun ca să fii ignorat: De ce este competența mai importantă decât pasiunea, Cal Newport

Prea bun ca să fii ignorat, de Cal Newport, reprezintă un alt punct de vedere cu privire la factorii care contează cel mai mult pentru a avea succes în carieră. Toată lumea vorbește despre motto-ul ‘Urmează-ți pasiunea’, o idee care a prins bine în vremurile noastre, tocmai de aceea este interesantă perspectiva lui Cal – care demontează acest clișeu. Newport nu este de acord cu faptul că pasiunea este cel mai important factor care îți poate garanta succesul în carieră, ci consideră că mai degrabă abilitățile pe care le deții sunt responsabile pentru acest lucru și că făcând, muncind, punându-ți în practică abilitățile ‘înveți’ să iubești ceea ce faci, nu invers.

2. Liniștea este cheia, Ryan Holiday

Liniștea este cheia e genul de lectură care te face bine la propriu, o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri. Ryan Holiday vorbește în carte despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum să o dobândești.

3. Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu, Chris Nikic & Nik Nikic

Cartea spune povestea motivațională a lui Chris Nikic, tânărul care a inspirat oameni de pe tot globul când a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon IRONMAN pe distanță completă. În anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris, care a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 km și a alergat 42,2 km în cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde – cu 14 minute înainte de expirarea timpului oficial de 17 ore. 

Citește articolul complet pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel