Ce au în comun Shakespeare și o maimuță? Teoriile spun una, iar matematicienii alta!
Doi matematicieni au contestat...
Schimbările climatice şi efectele lor asupra mediului, energia solară, reciclarea sau bicicletele electrice au fost în topul căutărilor efectuate de români pe Google, în intervalul martie 2022 - martie 2023, arată datele centralizate de compania de tehnologie.
Raportul publicat vineri a fost întocmit pentru a marca Ziua Pământului, eveniment ce are loc în fiecare an, pe data de 22 aprilie.
Cele mai căutate întrebări pe Google legate de schimbările climatice/încălzirea globală, postate în perioada analizată, au fost, în ordine:
'Ce înseamnă schimbare climatică?',
'Cum să combaţi încălzirea globală?',
'De ce avem nevoie de educaţie privind schimbările climatice?',
'Ce efecte are încălzirea globală asupra mediului?',
'Cum prevenim poluarea?'.
De asemenea, căutările legate de energia solară au fost cele mai populare pe Google, în ultimul an, în România, în categoria mediu şi ecologie.
În plus, maşinile şi bicicletele electrice, energia nucleară şi eoliană, poluarea sau reciclarea sunt printre temele de mediu cu cele mai multe căutări înregistrate de motorul de căutare, pe plan local.
Cea mai mare creştere de interes în căutările românilor (trending) pe Google legate de mediu din ultimul an se înregistrează pentru schimbările climatice, gazele de şist, fracturarea hidraulică şi secetă.
Temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google, în România (martie 2022 - martie 2023), s-au referit la: Energie solară, Climă, Veganism, Reciclare, Bicicletă electrică, Maşină electrică, Poluare, Schimbări climatice, Energie nucleară şi Energie eoliană.
Totodată, se observă o creştere a căutărilor pe Google Maps pentru locurile prietenoase cu mediul şi/sau în aer liber. Astfel, românii au căutat cu aproape 60% mai mult staţii de încărcare a vehiculelor electrice (faţă de anul anterior), zonele de drumeţii şi cele de picnic au înregistrat, în medie, o dublare a interesului în căutările pe Google Maps în România, alături de magazinele cu mâncare organică şi cele de haine second-hand.
Bucureştiul este oraşul care a primit recent o actualizare importantă a navigaţiei cu transportul în comun. Astfel, interfaţa Google Maps pentru transportul public afişează în timp real ora de sosire a vehiculelor în staţie, inclusiv întârzierea faţă de programul de circulaţie, ceea ce ajută la o mai bună programare a călătoriilor', se arată în comunicatul Google.'
Reprezentanţii companiei precizează că oricine poate avea contribuţii pe Google Maps în vederea protejării mediului. În acest sens, 'Local guides' este comunitatea utilizatorilor de Google Maps care contribuie cu informaţii despre locurile şi afacerile de pe Google Maps, fie că este vorba despre o recenzie sau adăugarea de atribute unui loc.
Oricine poate afla, uitându-se pe Google Maps, dacă supermarketul apropiat reciclează plastic, de exemplu, sau magazinul de electronice colectează baterii uzate.
Mai mult, pot fi adăugate informaţii despre sustenabilitate pentru o afacere în secţiunea de recenzii, iar într-o recenzie se pot insera detalii despre programele derulate de magazine pentru cei care reciclează (de exemplu: baterii uzate sau ulei alimentar uzat), disponibilitatea terminalelor de reciclare sau alte detalii utile pentru cei care vor să recicleze.
Sursa: AGERPRES (AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Doi matematicieni au contestat...
Mai mulţi poeţi din 12 ţări,...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Decembrie promite să fie o...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...