Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Ziua mondială a leului
Această zi dedicată celei mai frumoase şi mai temute creaturi din regnul animal a fost fondată în 2013 de Big Cat Rescue, cel mai mare sanctuar acreditat din lume dedicat felinelor mari. 10 august este o zi în care i se aduce un omagiu regelui animalelor şi, deşi este o ocazie distractivă, fundamentele sale se bazează pe o chestiune foarte serioasă: numărul leilor a scăzut dramatic până în punctul în care riscă să fie puşi pe lista speciilor pe cale de dispariţie, la fel ca şi verii lor, tigrii. Denumit ştiinţific Panthera leo, leul este a doua cea mai mare felină din lume, imediat după tigrul asiatic, cântărind între 300 şi 550 de kilograme. Acest animal uriaş se numără printre cele mai mari specii terestre din lume şi este un prădător cu o reputaţie fără egal.
Aflați și de ce sunt oameni atât de faini cei născuți în zodia Leului, click aici!
Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, leii sunt o specie 'vulnerabilă', ceea ce înseamnă că numărul lor ar putea şi ar trebui să fie mai mare. În prezent, cercetătorii estimează că mai există între 30.000 şi 100.000 de lei pe glob. În lipsa unei intervenţii semnificative, există pericolul ca aceştia să fie plasaţi pe lista speciilor pe cale de dispariţie, alături de alte specii aflate în cel mai mare risc de dispariţie. O reducere a hranei, combinată cu turismul de vânătoare, îi face pe lei mai vulnerabili cu fiecare an. În ultimele patru decenii, populaţia de lei a scăzut cu 50%. Ziua mondială a leului (#WorldLionDay) are, prin urmare, ca obiective principale sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia dificilă a leilor şi la problemele cu care se confruntă această specie în sălbăticie şi găsirea de modalităţi de a proteja mediul natural în care trăiesc leii, cum ar fi crearea mai multor parcuri naţionale şi reducerea zonelor în care oamenii se pot stabili.
Ziua lenei
Este o zi absolut specială pe care o putem sărbători fără să ne ridicăm de pe canapea. Ziua lenei (#LazyDay), al cărei iniţiator nu este cunoscut, este o scuză ideală pentru a lua o pauză şi a ne bucura de un timp preţios pentru noi înşine, fără a ne simţiţi vinovaţi pentru asta. Este o zi în care ne putem relaxa, odihni sau ne putem întoarce pe partea cealaltă în pat pentru un pui de somn. Ne-am putea răsfăţa cu un tratament de masaj sau o vizită la un centru spa - dacă a ajunge acolo nu este un efort prea mare, desigur. A fi leneş din când în când poate fi de fapt un lucru bun pentru noi, pentru că suntem mai bine odihniţi. Există multe beneficii care sunt asociate cu perioade suficiente de somn. Printre acestea se numără scăderea inflamaţiei, scăderea stresului, o mai mare capacitate de atenţie şi o memorie îmbunătăţită. Există, de asemenea, o serie de consecinţe neplăcute pentru sănătate care pot apărea atunci când nu dormim suficient. Acestea includ anxietate, depresie, un sistem imunitar slăbit şi boli de inimă.
În caz că te simți o pisică leneșă azi, poți afla aici ce fel de felină ești în funcție de zodie.
Ziua vloggingului
Vlogging-ul a devenit o modalitate nouă şi populară de conectare a oamenilor pe internet. Vloggerii încarcă videoclipuri cu ei înşişi şi vorbesc despre experienţele lor, care atrag telespectatori şi fani. Există o zi întreagă dedicată vloggingului şi construirii de comunităţi şi aceasta este sărbătorită pe 10 august. Summer in the City, cel mai mare festival video online din Marea Britanie, a fondat Vlogging Day (#VloggingDay) în 2018 pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare a reunirii unei comunităţi de vloggeri şi fani. Similar festivalului Vidcon din Statele Unite, Summer in the City a început în 2009, când Youtube a început să devină un site popular de socializare şi milioane de oameni au început să vadă în vlogging o modalitate de a intra în contact cu alţii. Acest festival găzduieşte propriile întâlniri, spectacole live, ceremonii, paneluri de discuţii şi expoziţii care permit tuturor celor implicaţi să se simtă bine.
Ziua de apreciere a trupei Duran
Duran Ziua de apreciere a trupei Duran Duran (#DuranDuranAppreciationDay), simbol rock al anilor '80, este sărbătorită în fiecare an la 10 august, deşi nu se cunoaşte cu exactitate cine a fondat această sărbătoare. Formată în Birmingham în 1978, a devenit una dintre cele mai de succes formaţii a anilor 1980. Grupul şi-a luat numele de la personajul Durand Durand din filmul Barbarella (1968), conform site-ului imdb.com. Printre membri s-au numărat John Taylor, Simon Le Bon, Nick Rhodes, Andy Taylor, Warren Cuccurullo, Roger Taylor. Niciunul dintre cei trei Taylor (John Taylor, Andy Taylor, Roger Taylor) din componenţa originală a trupei nu este rudă unul cu celălalt. Trupa a avut 14 single-uri în top 10 al UK Singles Chart şi 21 în Billboard Hot 100, şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Duran Duran a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru înregistrări la adresa 1770 Vine Street din Hollywood, California.
Ziua de apreciere a zgârie-norilor
Zgârie-norii sunt o minune a ingineriei şi arhitecturii. Există de secole şi continuă să fie unele dintre cele mai populare şi cunoscute structuri din lume. Ziua de apreciere a zgârie-norilor (#SkyscraperAppreciationDay) comemorează data naşterii celebrului arhitect american William Van Alen, geniul din spatele construcţiei Chrysler Building, unul dintre cele mai emblematice repere din New York. Există mulţi zgârie-nori faimoşi în lume, dar câţiva se disting ca fiind deosebit de emblematici. În afară de clădirea Chrysler din New York cu designul său Art Deco şi cu turla sa elegantă, un alt zgârie-nori emblematic este Burj Khalifa din Dubai, care este cea mai înaltă clădire din lume. Şi, bineînţeles, mai există şi Sears Tower din Chicago, care a fost cândva cea mai înaltă clădire din lume. Aceste construcţii sunt doar câteva exemple din multitudinea de zgârie-nori incredibili care pot fi găsiţi în întreaga lume, scrie site-ul holidaysmart.com. Aşadar, în această zi de apreciere a zgârie-norilor, sărbătorim atât aceste clădiri uimitoare cât şi pe proiectanţii şi contructorii lor.
sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...