Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Declarându-se alături de persoanele LGBTIQ+ (lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale, intersexuale, queer - care nu doresc să se identifice sub etichete tradiţionale sau acceptate de societate, + - altele, care nu se identifică cu niciuna dintre celelalte definiţii, n.a.), oficialul european a postat şi o fotografie cu faţada sediului Comisiei Europene iluminată în culorile curcubeului, relatează EFE.
În cursul zilei, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, împreună cu preşedinţii Intergrupului LGBTI al Parlamentului European, Marc Angel şi Terry Reintke, vor participa la un live pe Facebook privind sprijinul şi activitatea legislativului european în domeniu. Într-un mesaj în numele UE-27, citat marţi de EFE, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat că, deşi în ultimii zece ani „am văzut semne de progres” în întreaga lume, „discriminarea şi excluderea bazate pe orientarea sexuală şi identitatea de gen persistă, iar noi suntem martorii unui regres îngrijorător în ceea ce priveşte drepturile persoanelor LGBTI”.
Nivelurile de violenţă împotriva acestor persoane „sunt, de asemenea, alarmante, deşi în mare parte nu sunt raportate”, a adăugat Borrell, care a reafirmat angajamentul „ferm” al UE de a „respecta, proteja şi realiza exercitarea deplină şi egală a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ale persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale şi intersexuale”.
Peste două miliarde de oameni trăiesc în ţări în care homosexualitatea este ilegală, iar pedeapsa cu moartea rămâne o sentinţă legală pentru relaţii consensuale între persoane de acelaşi sex în unsprezece jurisdicţii, a reamintit şeful diplomaţiei europene. Malta, Danemarca, Belgia, Norvegia, Luxemburg, Suedia, Franţa, Muntenegru, Portugalia şi Spania sunt, în această ordine, cele zece ţări europene în care drepturile persoanelor LGBTIQ+ sunt cel mai bine respectate, potrivit clasamentului realizat de ILGA-Europa, o organizaţie neguvernamentală internaţională independentă care reuneşte peste 600 de organizaţii din 54 de ţări din Europa şi Asia Centrală. Potrivit aceleiaşi surse, aceste drepturi sunt cel mai puţin respectate în Azerbaidjan, Turcia, Armenia, Rusia, Belarus, Polonia, Monaco, San Marino, România şi Bulgaria, dintr-o listă de 49 de state analizate.
Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Irina Cristea)
Ai citit și despre motivul pentru care suferi? Găsești chiar aici sfatul lui Deepak Chopra!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Previziuni astrale. Decembrie...
Previziuni astrale. Mercur își...
Horoscop azi. Mercur își...
Fiecare zodie primește un...