Ziua internaţională a tropicelor (ONU). Ce este zona tropicală?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Zona tropicală este aceea zonă a Pământului care se află la nord şi respectiv la sud de ecuator, până la limita cu tropicul Racului şi cu tropicul Capricornului.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, în 2016, Rezoluţia A/RES/70/267, prin care s-a hotărât ca ziua de 29 iunie a fiecărui an să fie desemnată drept Ziua internaţională a tropicelor.

Alegerea acestei zile e legată de faptul că la 29 iunie 2014, Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru Pace, a lansat Raportul Tropicelor - rezultatul unei colaborări între 12 instituţii de cercetare, ce oferă o perspectivă unică asupra acestei regiuni din ce în ce mai importante.

Deşi topografia şi alţi factori contribuie la diferenţe climatice, locurile tropicale sunt de obicei calde şi prezintă schimbări sezoniere nesemnificative în ceea ce priveşte temperatura zilnică. O caracteristică importantă a zonei tropicale o reprezintă precipitaţiile frecvente în zonele umede din apropierea ecuatorului.

Ce sunt STELELE FIXE și care este rolul lor în astrologie? Detalii unice pe care merită să le cunoști

Ziua internaţională a tropicelor sărbătoreşte diversitatea extraordinară a acestei zone a planetei Pământ (Terra), evidenţiind provocările şi oportunităţile unice cu care se confruntă naţiunile tropicale.

În acelaşi timp, această zi oferă o oportunitate de a face bilanţul progreselor din zonele tropicale, de a împărtăşi poveşti şi de a recunoaşte diversitatea şi potenţialul acestei regiuni, notează site-ul https://www.un.org/en/.

Se preconizează că până în 2050, regiunea tropicală va găzdui majoritatea populaţiei lumii. Dar, din nefericire, având în vedere nivelul tot mai ridicat al sărăciei din această zonă, foarte multe persoane suferă de subnutriţie în zonele tropicale comparativ cu restul lumii.

Regiunea tropicală reprezintă 40% din suprafaţa totală a lumii şi cuprinde aproximativ 80% din biodiversitatea mondială.

Aici se află 95% din suprafaţa totală a pădurilor de mangrove de pe planetă şi 99% din totalul speciilor de mangrove. Mangrovele reprezintă un habitat important.

Istoria Astrologiei: De unde au apărut semnele zodiacale? Diferenţa faţă de astronomie

Aceste zone oferă hrană, adăpost şi "pepiniere" pentru peşti, păsări, crustacee şi alte vietăţi marine. În acelaşi timp, ele oferă o sursă de existenţă pentru mulţi oameni din întreaga lume (lemn pentru combustibil, zone pentru pescuit) şi apără litoralul de inundaţii şi eroziune, scrie site-ul https://www.greelane.com/.

Sursa: AGERPRES (Documentare - Marina Bădulescu, editor: Ionela Gavril, editor online: Alexandru Cojocaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel