Vârsta planetară a Lunii: Influenţa primilor TREI ani de viaţă
Autor: astrosens Team | Dată: 07 sep 2021, 16:40
Luna, satelitul misterios al Pământului care continuă să fascineze lumea cu aura sa. Se discută des despre influenţa acestui corp ceresc în vieţile noastre de zi cu zi, dar puţini ştiu că Luna guvernează primii trei ani din vieţile noastre, fiind reprezentată de figura maternă. Ba mai mult, aspectele din harta natală şi poziţia lunii în momentul naşterii dezvăluie detalii inedite despre fiecare persoană. Iar, ca să fie lucrurile mai interesante, acest aspect poate ajuta chiar în domenii precum psihologia sau psihanaliza. Cum? Ne explică Alexandru Păunescu, astrolog licenţiat şi în psihologie, într-un interviu inedit acordat Danielei Simulescu, pentru Astrosens.ro.

Alexandru Păunescu a început prin a prezenta teoria vârstei planetare pe scurt:

"Întotdeauna astrologia a avut necesitatea împărţirii timpului şi întotdeauna au existat anumite etape clar delimitate în ceea ce priveşte evoluţia omului sau a unor aspecte, evenimente. Iar Ptolemeu a descris în "Tetrabiblos" că omul are o evoluţie ca toate celelalte fiinţe de pe Pământ, care poate fi secvenţionată sub anumite influenţe planetare. Şi avem prima influenţă planetară: Luna.

Ptolemeu a descris toate aceste faze planetare care ne interesează, după apropierea faţă de Pământ. Luna este cel mai apropiat astru pe care îl avem, Saturn este cel mai îndepărtat. De aceea începem cu Luna şi terminăm cu Saturn", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Pentru mai multe informaţii despre vârstele planetare, puteţi citi şi acest articol: Vârstele planetare și evoluția individului

Luna - influenţa asupra vieţii noastre

Alexandru a detaliat apoi influenţa Lunii în evoluţia oamenilor şi ce simbolizează. 

"Luna ne influenţează mult atât ca apropiere primară, faţă de Pământ, dar ea, în astrologie, descrie şi ce este la început, ceea ce este sensibil la tot ce există ca influenţă în jur.

Când vorbim despre Lună, vorbim despre emoţii şi de cele mai multe ori, aceste emoţii au un substrat biologic. Vorbim despre insatisfacţii, frustrări. Copilul mic este lipsit de orice mijloc de comunicare verbală sau intelectuală cu mediul, astfel încât apelează la echipamentul cu care a venit, un echipament instinctual, animalic. Şi nu face decât să plângă, să gângurească, să ţipe, să tacă şi să trimită inconştient anumite infirmaţii pe care ceilalţi trebuie să le recepteze.

Luna descrie tocmai această natură a copilului, de fiinţă incapabilă să trăiască singură, de fiinţă foarte receptivă la tot ceea ce primeşte ca îngrijiri, ca emoţii, ca mediu şi astfel, perioada 0-3 ani este perioada în care psihicul omului se formează şi toate relaţiile pe care copilul le are cu copilul, mama, tata, îngrijitorii, sunt relaţii care îşi pun amprenta asupra psihicului în mod categoric şi toată această amprentă este purtată tot restul vieţii", a mai punctat astrologul Alexandru Păunescu.

Alexandru Păunescu: 'Luna reprezintă mama'

"Luna reprezintă mama, reprezintă emoţiile, reprezintă nivelul de fuziune între mamă şi copil sau între părinţi. Luna este reprezentată de mamă şi toată această arie de 0-3 ani este relaţia care se petrece în sânul familiei. Inclusiv un tată sau un bărbat poate să reprezinte pentru copil o figură maternă pentru că atât femeile, cât şi bărbaţii, au o parte masculină şi o parte feminină".

Luna pe harta natală

O analiză a influenţei Lunii în viaţa unei persoane nu este completă dacă nu se acordă atenţie şi poziţiei sale în astrogramă.

"Deci, avem prima fază, care este guvernată de Lună. Luna este actorul principal, este Lordul acelui segment de viaţă. Ca să ne dăm seama cum va fi acest segment de viaţă, ne uităm unde este plasată luna, în ce semn şi în ce casă astrologică şi, ulterior, cum interacţionează cu planetele din jur.

Dacă vrem să mergem şi mai departe, ne uităm cum Luna traversează zodiacul, în fiecare an şi observăm că în anumite perioade, pentru anumiţi copii, când Luna trece prin berbec, ei tind să fie mai agresivi sau să se lovească sau să aibă nişte reacţii somatice mai puternice. Când Luna trece prin Taur, posibilitatea de infecţii în ceea ce priveşte, spre exemplu, amigdalita, este mai mare, dar şi problemele în alimentaţie", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Despre poziţia Lunii în harta natală: "E un indiciu important în ceea ce priveşte relaţia lui cu familia şi cu mediul".

Legătura dintre astrologie şi psihologie?

Alexandru a împletit armonios cele două mari pasiuni ale sale: astrologia şi psihanaliza. Rezultatul?

"Astrologia e un instrument foarte bun de cercetare deoarece îţi scuteşte un pic travaliul şi încercarea ta de a-ţi da seama de anumite lucruri. Îţi să nişte indicii, nu poţi să iei categoric dar îţi dă respectiva plasare astrologică o informaţie care te-ar putea ajuta să îţi dai seama ce ar putea fi, unde să te îndrepţi, cum să abordezi situaţia. Astrologia este un instrument care poate fi folosit în psihologie şi în consilierea psihologică", a declarat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Vezi aici interviul complet cu Alexandru Păunescu, la Astrosens.ro:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Andreea Cîrstea vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor cu specialiști din...

Teodora Muth vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor cu specialiști din...

Rodica Spînu vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor Astrosens cu specialiști...

Mihaela Dicu vine la interviurile Astrosens

Invitata ne va oferi mai multe detalii despre cea de a...

Ioana Ispas vine la interviurile Astrosens

Continuăm seria interviurilor cu specialiști din...


Cele mai noi articole

4 zodii care vor avea un final de an fericit

2023 bate la ușă! Probabil, ești dornic să afli cum vei...


Top citite
pexels.com

Ce culori să porți în 2023 ca să-ți meargă bine tot anul. Poți ține cont și de zodie!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 5-11 decembrie 2022. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare ZODIE - VIDEO

pexels.com

Horoscop Pești 2023. Daniela Simulescu aduce previziuni complete - VIDEO

pexels.com

4 zodii care vor avea un final de an fericit

Cross parteneri