Vaccinurile ne protejează și în cazul variantei Omicron - informații preliminare din Israel
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Primele semne arată că vaccinurile oferă protecție și în fața noii variante Omicron, a anunțat ministrul Sănătății din Israel.

Există semne că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19 sunt protejate inclusiv în fața variantei Omicron, a anunțat ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, potrivit Jerusalem Post. Declarația vine după ce directorul executiv al BioNTech a spus că serul dezvoltat de compania sa și de Pfizer va oferi probabil o protecție puternică și în caz de infectare cu varianta Omicron. 

Potrivit informațiilor preliminare, eficacitatea serului Pfizer/BioNTech scade doar puțin în ceea ce privește varianta Omicron, în comparație cu Delta. Totodată, informațiile preliminare arată că persoanele nevaccinate au un risc mai mare de a dezvolta simptome severe în urma infectării cu noua tulpină.

„În următoarele zile vom avea informații mai clare despre eficacitatea vaccinului împotriva Omicron.”, a spus Nitzan Horowitz. „Dar există deja motive de optimism și indicații inițiale că persoanele vaccinate cu un ser încă valid sau cu rapelul vor fi de asemenea protejate de această variantă”, a adăugat ministrul Sănătății din Israel.

Într-un material difuzat de Canalul 12 s-a arătat că eficiența vaccinului Pfizer scade în fața variantei Omicron, așa cum au avertizat și experții, dar cu puțin - vaccinul are o eficacitate de 90% în prevenirea infectării cu Omicron, în timp ce, în cazul variantei Delta, eficacitatea este de 95%. Serul Pfizer are, de asemenea, o eficacitate de 93% în prevenirea formelor severe ale bolii Covid-19 pentru persoanele vaccinate cu doza a treia. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a spus că nu se află încă în posesia acestor date anunțate de Canalul 12. 

Totuși, șefa Serviciilor Publice din Israel, dr. Sharon Alroy-Preis, a menționat că primele date oficiale privind eficacitatea vaccinului împotriva variantei Omicron urmau să fie împărtășite marți - când a fost difuzat materialul - de reprezentanții din Africa de Sud.

VEZI ȘI: Secvențieri în cazurile grave din spitale, pentru a se afla dacă Omicron este în România

Institutul Național de Sănătate Publică și laboratoarele care fac secvențieri vor face analize pentru a vedea dacă tulpina Omicron este deja în România. Primii supuși acestor verificări sunt pacienții în stare gravă din spitale, pentru a vedea dacă există corelații epidemiologice, a spus dr. Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că autoritățile se pregătesc pentru perioada următoare, după apariția noii tulpini Omicron. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel