Utopiile sunt toxice. Conjuncția Jupiter-Neptun din 2022 a început deja să schimbe lumea. „Minunata lume nouă”
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Conjuncția Jupiter-Neptun în Pești a început deja să schimbe lumea. Acest eveniment astrologic avut loc pe 12 aprilie 2022 și va avea efecte până în 2035! Cu toții sperăm la acea lume ideală și putem visa la asta, însă nu ar trebui oare ca pentru a face o lume mai bună să o acceptăm mai întâi pe aceasta așa cum este ea? Să înțelegem că lumea nu are sens în absența răului fără de care nu am mai putea cunoaște binele, până la urmă?

Jupiter este o planetă masculină, diurnă, adică foarte activă, considerată a fi Marele Benefic, în sensul în care aduce foarte multe beneficii, lucruri în plus. Jupiter este asociat cu tot ce înseamnă călătorii, cu studiile universitare/înalte, cercetare. În astrologia mondială reprezintă banii, averea, bogăția, comerțul internațional (în mod special reglementările din acest domeniu). Jupiter mai reprezintă și sistemul legislativ, atât pentru țară, dar și la nivel internațional. Jupiter este cel care amplifică, atât ce este bun, cât și ce este rău. Nu prea are limite, vrea să exploreze și nu mai ține cont de limitările anterioare. Cumva este cel care stabilește regulile. 

Neptun este destul de greu de interpretat. Contează foarte mult cu ce planetă și unde se întâlnește. Are influențe asupra artei (mai ales celei vizuale). Neptun are mare legătură cu idealurile, utopiile. Cumva, este complementar lui Jupiter. Dacă Jupiter depășește o limită, Neptun le depășește pe toate. Este destul de confuz, difuz, îndreptat către ce este ireal, fantastic, ambiguu, legat de ideea de escapism sau de dorința de a transcede nimicurile/provocările vieții de zi cu zi. În astrologie, Neptun mai ține și de instrumentele care ne ajută să evadăm: droguri, alcool, medicamente.

Neptun este cel care ne reglează energia spirituală, are puterea să ne ducă spre a îmbrățișa divinul, dar și compasiunea, intuiția și arta. Însă dualitatea stă în orice, așa că putem îmbrățișa zona tenebrelor lui Neptun, mergând către dependență, escapism, conspirații, dar și nebunie și absurditate, victimizând și fiind de-a pururi martiri în cauze care nu au legătură cu realitatea. La fel ca Neptun și Peștii sunt un semn al infinitului care cred în intuiție și în spiritualitate. Marcați de calități precum blândețea, compasiunea și înțelegerea, Peștii pot merge către miraj, anxietate, decepție, confuzie. Cu Neptun în Pești poți alege să te afunzi în apele uniunii spirituale sau poți să te îneci în mările haosului, nebuniei și ale iluziilor.

În cartea lui Aldous Huxley, „Minunata lume nouă”, publicată în 1932, avem de-a face cu o distopie, un fel de lume în care nu ai vrea să trăiești deoarece constrângerile sunt oribile și nici nu îți dai seama de multe dintre ele. Huxley aduce în prim-plan o lume în care toți bebelușii se nasc în laborator, pe caste, ideea de mamă este ceva vulgar, iar a citi Shakespeare este un fapt pierdut și interzis, de altfel. Oamenii fac sex doar virtual și cu toții consumă „soma” un fel de drog care îi face să nu fie triști vreodată. 

Așadar, te-ai gândit că a fi trist e o binecuvântare de multe ori pentru a simți cu tot sufletul ce înseamnă să fii fericit? Orice utopie care aduce fericirea totală ajunge să fie într-un final toxică, orice utopie, din punctul meu de vedere, se va transforma mai devreme sau mai târziu într-o distopie. 

Neptun te aduce în pragul utopiilor, te poate face să crezi ce nu există, iar Jupiter nu face decât să amplifice asta, dacă plasezi totul într-un spațiu artistic, s-ar putea să revoluționezi cultura, însă în realitate asta nu ar duce decât la haos, mai ales într-o lume în care un lider maschează un război în spatele salvării și a „denazificării”. Oare nu este asta iluzia utopiei? 

Ai grijă ce crezi cu Neptun în Pești și fii atent la cum se schimbă lumea în jurul tău din aprilie încoace. Utopiile nu pot exista deoarece ele prezintă binele suprem, iar oamenii nu cunosc binele suprem, ci sunt duali. Nu putem crea o lume perfectă, atâta timp cât noi înșine suntem imperfecți. 

Citește și despre schimbările prin care vor trece zodiile până în 2035 și cum sunt afectate de marea conjuncție Jupiter-Neptun din Pești!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Filosofia Vieții: O Călătorie Introspectivă În Eseul Mondial

Filosofia vieții, acea încercare eternă de a da sens...

Între Sacrul și Profanul: Filosofia Divinului

Un voiaj profund în tărâmul divinității, explorând...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel