Uranus în Taur, Marte în Taur. Criza alimentară va duce la proliferarea unor boli ce vor face „milioane de victime” (The Global Fund)
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Astrologul Daniela Simulescu a discutat despre tranzitul lui Uranus în semnul Taurului și despre crizele la nivelul resurselor pe care le va aduce acest tranizit. Totodată, Daniela Simulescu a atras atenția asupra tranzitului lui Marte în același semn al Taurului și dificultățile financiare cu care s-ar putea să ne confruntăm dacă nu avem mai multă grijă la felul în care cheltuim și consumăm. 

Dacă oamenii ar asculta cu atenție, ar vedea că astrologia are sens, asta apropo de proiectul ASTROSENS. Astrologul Daniela Simulescu a vorbit serios despre tranzitul lui Uranus în semnul Taurului până în 2026 și efectele pe care le-ar putea avea asupra vieților noastre. Ultima dată când Uranus a fost în Taur, a fost în perioada 1934-1942, ani ai marii crize economice, de dinainte de al Doilea Război Mondial, dar și o explozie a domeniului tehnologiei.  Din cauza semnului Taurului, vom opune rezistență, însă surprizele se vor ține lanț de la an la an în toate domeniile. Va fi nevoie să fim mai eficienți și în ceea ce privește hrana, felul în care mâncăm, nu vom mai arunca la fel de mult, vom învăța mai clar ce este aceea sustenabilitate. Mai multe detalii și previziuni pentru toate zodiile găsiți aici! 

Astrologul a vorbit atât despre o criză alimentară, cât și despre una financiară. „Pe lângă criza financiară, e posibil să ne confruntăm cu o criză alimentară, așa că am face bine să fim mai conștienți câtă mâncare cumpărăm și cât din ea ajungem să aruncăm. Cei care lucrează în diverse afaceri sau în agricultură trebuie să caute investitori și moduri de a atrage resurse. Cei care lucrează în domeniul bancar se vor confrunta cu schimbări foarte mari începând din această vară”. Detalii referitoare la tranzitul lui Marte în Taur de pe 5 iulie până pe 20 august găsiți aici!

În acest context, iată că AGERPRES preia un comunicat referitor la criza alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina, care va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii ample să devină mai vulnerabile la bolile infecţioase, cu riscul de a declanşa astfel o nouă criză sanitară, a avertizat directorul executiv al Fondului Global pentru Combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei, informează AFP.

Blocada rusă aplicată porturilor ucrainene de la Marea Neagră a dus la oprirea exporturilor de cereale ale Ucrainei, al patrulea exportator mondial de grâu şi de porumb, ameninţând aprovizionarea alimentară din multe ţări. Or, aceste penurii alimentare riscă să declanşeze nu doar foamete, ci şi să slăbească rezistenţa populaţiilor expuse la boli infecţioase din cauza unei alimentaţii deficitare, a declarat Peter Sands, directorul executiv al Fondului Global pentru Combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei.

„Cred că următoarea criză sanitară a început deja. Nu este vorba despre un nou virus, ci despre faptul că numeroase persoane malnutrite vor fi mai vulnerabile în faţa virusurilor existente”, a explicat el într-un interviu acordat în marja unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii din G20, organizat în oraşul indonezian Yogyakarta. „Cred că impactul combinat al bolilor infecţioase, penuriilor alimentare şi crizei energetice (...) poate să provoace milioane de decese suplimentare”, a adăugat Peter Sands.

Guvernele lumii „trebuie să acorde prioritate îngrijirilor medicale primare, îngrijirilor acordate în sate, în comunităţi”, pentru a diminua impactul crizei alimentare în rândul populaţiilor care sunt cele mai sărace şi cele mai vulnerabile, a subliniat expertul britanic aflat la conducerea acestui fond ce dispune de un buget de 4 miliarde de dolari. Lupta împotriva noului coronavirus a luat din resursele folosite de lupta împotriva tuberculozei, o boală care a ucis 1,5 milioane de persoane în 2020, potrivit statisticilor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). „A fost un dezastru în cazul tuberculozei. În 2020, au existat 1,5 milioane de persoane în minus care să fi fost tratate împotriva tuberculozei şi, din păcate, asta înseamnă că sute de mii de persoane vor continua să moară din cauza bolii şi că ele vor infecta alte persoane”, a adăugat Peter Sands. Pentru acest expert în sănătate, rezolvarea crizei alimentare este indispensabilă pentru lupta împotriva tuberculozei, o maladie ce ocupă locul al doilea în clasamentul bolilor infecţioase ce provoacă cele mai multe decese la nivel mondial. Ţările occidentale acuză Rusia că face presiuni pentru a obţine concesii, blocând exporturile vitale de cereale ale Ucrainei, fapt care ameninţă multe ţări cu riscul de foamete. Autorităţile de la Moscova neagă însă aceste acuzaţii. Germania organizează vineri o conferinţă internaţională despre criza alimentară, iar la acest eveniment va fi prezent şi liderul diplomaţiei americane, Antony Blinken. Tuberculoza „este pandemia săracilor, de aceea ea nu a atras atât de multe investiţii pentru programe de cercetare şi dezvoltare. Este o tragedie, pentru că (tuberculoza - n.r.) este o boală pe care ştim să o prevenim, să o vindecăm şi de care putem să ne debarasăm”, a adăugat Peter Sands.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel