Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Vulcanul Wolf, situat în arhipelagul Galapagos din Ecuador, şi unde trăieşte o specie unică în lume de iguane roz (Rosada), a intrat în erupţie, a informat vineri dimineaţă Direcţia Parcului Naţional din Galapagos (PNG), relatează EFE.
Parcul a postat pe contul său de Twitter imagini ale erupţiei captate de paznicii forestieri.
Iguanele roz (Conolophus marthae), specie unică în lume, trăiesc pe acest vulcan situat pe insula Isabela, unde împart habitatul cu iguanele galbene şi cu ţestoasele gigant Chelonoidis becky.
Nici Parcul Naţional din Galapagos şi nici Ministerul ecuadorian al Mediului nu au informat dacă erupţia a afectat speciile, iar Ministerul Turismului nu a emis notificări privind pericolul pe care îl reprezintă erupţia.
Prima erupţie a vulcanului datează din 1797.
Wolf este cel mai înalt vulcan din arhipelag, cu o înălţime de 1.707 metri deasupra mării şi unul dintre cei cinci vulcani activi situaţi pe insula Isabela, alături de Sierra Negra, Cerro Azul, Alcedo şi Darwin.
Vulcanul Wolf nu este situat într-o zonă locuită şi nu reprezintă un pericol pentru populaţia umană.
Potrivit Institutului Geofizic, la locală 00:20 (07:20 GMT) vulcanul a început să expulzeze gaz şi cenuşă la o înălţime de până la 3.793 de metri.
Nu există localităţi în apropierea vulcanului şi nici în direcţia spre care se îndreaptă norii de cenuşă, notează Institutul Geofizic.
În luna august, experţi şi diferite organizaţii au analizat strategii pentru conservarea iguanei roz, care trăieşte la o altitudine de 1.500 de metri şi despre al cărei comportament se cunosc puţine lucruri.
Potrivit unui recensământ realizat la începutul lunii august, pe vulcanul Wolf se estimează că trăiesc 211 iguane roz, dintre care 94% au habitatul la o altitudine de 1.500 de metri.
Insulele Galapagos, situate în Oceanul Pacific la circa o mie de km distanţă de ţărmul Ecuador, au fost declarate Patrimoniu Mondial UNESCO în 1978, datorită biodiversităţii lor terestre şi marine bogate şi unde trăiesc câteva specii unice în lume, citează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Decembrie promite să fie o...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...