Un indian a construit o replică a Taj-Mahal-ului în semn de dragoste pentru soția sa - VIDEO
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Un indian a construit o replică a Taj-Mahal-ului în semn de dragoste pentru soția sa.

O replică a Taj Mahal-ului, simbol universal al iubirii eterne, a fost ridicată de un indian la Burhanpur, în centrul Indiei, în semn de dragoste faţă de soţie, dar şi de pace pentru ţara sa, informează Agerpres, citând AFP.

"Vrem să transmitem un mesaj de pace şi armonie religioasă", a declarat pentru AFP Anand Prakash Chouksey.

"Există multă ură în jurul nostru", a continuat el, însă "dragostea rezolvă toate problemele din viaţă, iar Taj Mahal este un simbol al acesteia".

Capodoperă arhitecturală a artei indo-islamice şi principală atracţie turistică a ţării, mausoleul Taj Mahal a fost construit la Agra, în secolul al XVII-lea, la iniţiativa împăratului mogul Shah Jahan, după moartea soţiei sale favorite, Mumtaz.

Soţia lui Anand Prakash Chouksey, în schimb, este în viaţă şi şi-a putut da cu părerea despre construcţia monumentului, cu o treime mai mic decât Taj Mahal, situat la 800 kilometri distanţă.

"Soţia mea a cerut doar o sală pentru a medita. Este o femeie evlavioasă", a povestit Anand Prakash Chouksey.

Construirea replicii a necesitat trei ani de muncă, cu 16 mai puţin decât mausoleul care a inspirat-o.

Potrivit soţiei sale, această fantezie sentimentală l-ar fi costat pe Chouksey peste 15 milioane de rupii (180.000 de euro).

"Am folosit marmură de Makrana, acelaşi material din care a fost construit Taj Mahal-ul", a declarat Chouskey, care plănuieşte să arboreze steagul indian în vârful domului principal.

Mumtaz a murit la Burhanpur după ce a dat naştere celui de-al 14-lea copil al său, în iunie 1632, în timp ce îl însoţea pe Shah Jahan, venit în zonă să înăbuşe o revoltă locală.

Secret ascuns sute de ani în Grădinile complexului Taj Mahal

Un cercetător spune că că a descoperit un detaliu surprinzător: întregul complex a fost construit în aşa fel încât să fie perfect aliniat cu soarele la solstiţiul de iarnă şi de vară.

În momentul în care soarele răsare şi apune în timpul solstiţiilor, el este aliniat cu toate cele patru colţuri ale grădinii de lângă clădirea centrală, informează Daily Mail.

Cine stă chiar în centrul grădinii, în locul în care se unesc cele două alei principale, în ziua solstiţiului, va asista la un spectacol astronomic uimitor, care îi va da impresia că se află cu adevărat în Grădina Raiului.

Vara, soarele va răsări în colţul de nord-est şi va apune în colţul de nord-vest, realizând un cerc perfect deasupra grădinilor. Iar pe 22 decembrie, soarele va răsări deasupra colţului de sud-est şi va apune în sud-vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel