Un bărbat a tăiat "copacul anului" din 2016 din Anglia. Poliţia l-a arestat
Autor: Florin Răvdan
Data publicării:
Un arţar declarat "copacul anului" în Anglia în 2016 a fost tăiat de un sexagenar. 

Un bărbat în vârstă de peste 60 de ani a fost arestat vineri seară în cadrul anchetei privind doborârea unuia dintre cei mai celebri copaci din Regatul Unit, a anunţat poliţia locală, care a eliberat mai devreme în cursul zilei un adolescent de 16 ani, scrie AFP.

Doborârea arborelui Sycamore Gap, izolat între două dealuri într-un peisaj spectaculos din nordul Angliei, a creat un val de consternare şi indignare în Regatul Unit.

Acest arţar cu o vechime de cel puţin două secole a crescut într-un peisaj spectaculos lângă Zidul lui Hadrian, ridicat în vremea romanilor pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, sit inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

În 2016, a fost desemnat "copacul anului" din Anglia şi a apărut în cinematografie în "Robin Hood: Prince of Thieves'", un film cu Kevin Costner din anul 1991.

Poliţia din Northumbria, care anchetează acest "act de vandalism intenţionat", a anunţat vineri seară că a arestat un "sexagenar în legătură cu incidentul".

Un băiat de 16 ani, arestat joi şi suspectat de "degradare", a fost eliberat vineri dimineaţă "în aşteptarea unor continuării investigaţiilor".

"Sper că această a doua arestare demonstrează că luăm situaţia în serios, precum şi angajamentul nostru de a-i găsi pe cei responsabili şi de a-i aduce în faţa justiţiei", a reacţionat Rebecca Fenney-Menzies, o responsabilă a poliţiei din Northumbria, citată într-un comunicat.

Joi dimineaţă, legendarul copac, unul dintre cei mai fotografiaţi din ţară, a fost descoperit prăbuşit pe sol lângă trunchiul său retezat în secţiune orizontală, probabil cu o drujbă.

Unul dintre managerii National Trust, care administrează multe situri de patrimoniu din Regatul Unit, Andrew Poad, a dat asigurări la BBC că arţarul este "în stare bună de sănătate" şi că este posibil să crească din nou, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Un leu a evadat de la circ în Italia

Un leu a provocat haos în apropierea Romei, după ce a...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel