Ce au în comun Shakespeare și o maimuță? Teoriile spun una, iar matematicienii alta!
Doi matematicieni au contestat...
Mercur își va începe în curând retrogradarea în semnul Fecioarei, un tranzit astrologic nemaipomenit pentru a învăța, a descoperi și a cerceta totul în amănunt, mai ales în domeniul sănătății.
Cea de-a şasea ediţie a Şcolii de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh) începe, pentru elevii de liceu, luni, 21 august 2023, cu tema 'Aplicaţiile ştiinţei şi cercetării pentru sănătate', eveniment ce se desfăşoară sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID). Programul îşi propune să le facă accesibile participanţilor laboratoarele de cercetare, experienţa cercetătorilor de la institutele de pe Platforma de Educaţie şi Cercetare din Măgurele, a cadrelor didactice din Universitatea din Bucureşti şi ale invitaţilor acestora pentru stimularea şi creşterea interesului faţă de ştiinţă, precizează vineri Universitatea Bucureşti, într-un comunicat transmis AGERPRES.
La deschiderea oficială a evenimentului sunt anunţaţi să ia cuvântul ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, directorul proiectului Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics al IFIN-HH, dr. Călin Ur, directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al Universităţii din Bucureşti, prof. univ. dr. Virgil Băran, directorul general al Institutului de Fizică Atomică, dr. Florin Buzatu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, dr. ing. Constantin Ionescu, precum şi deputatul George Tuţă, chestor al Camerei Deputaţilor. Şcoala de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele este un eveniment organizat în consorţiul ReCoNnect - Noaptea Cercetătorilor, de Universitatea din Bucureşti, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei' (IFIN-HH) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Pe lângă cercetătorii celor două institute, sunt implicate cadre didactice şi studenţi de la Universitatea din Bucureşti, prin Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Geologie şi Geofizică Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Acestora li se adaugă, ca parteneri, institutele de fizică de pe platforma Măgurele, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică.
Sursă: AGERPRES /(AS-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Doi matematicieni au contestat...
Mai mulţi poeţi din 12 ţări,...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...