TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i așa? Dacă despre unele tragedii putem afla adevărul, altele rămân cu semnul întrebării. Iată câteva incidente pentru care nu s-a găsit încă un răspuns!

Accidentele aviatice comerciale se întâmplă extrem de rar. În timp ce investigatorii reușesc adesea să determine cauzele prăbușirilor avioanelor de pasageri, sarcina lor devine mai complicată atunci când catastrofa lovește departe de țărm.

În unele cazuri, când zborurile de pasageri nu au reușit să ajungă la destinații, este ca și cum avioanele  ar fi disărut pur și simplu.Fără mesaje radio, fără epave, fără supraviețuitori și nici măcar pete de ulei pentru a oferi indicii cu privire la soarta lor finală.

Există și un serial care abordează o temă precum aceasta care se numește ”Manifest”. Este foarte bun și potrivit pentru zilele relaxante de weekend sau când ai chef să urmărești ceva după o zi lungă și obositoare.

Iată cum s-au desfășurat cele trei tragedii aviatice!

Zborul Malaysia Airlines MH370 (8 martie 2014)

Dispariția fără urmă a avionului Boeing 777 care transporta 239 de persoane, de la Kuala Lumpur, Malaysia, către Beijing, China, a captat atenția întregii lumi și continuă să pună în dificultate investigatorii. După ultima comunicare a aeronavei deasupra Mării Chinei de Sud, la 38 de minute după decolare, radarul militar a arătat că aeronava s-a abătut dramatic de la traseul său și a zburat spre vest, către Oceanul Indian, înainte ca semnalul să se piardă.

Unii experți în aviație cred că ar fi putut zbura câteva ore înainte de a rămâne fără combustibil deasupra Oceanului Indian de Sud. Cea mai mare și mai costisitoare căutare din istoria aviației, care a inclus 334 de zboruri de căutare și căutări adânci în ocean, nu a descoperit niciun rest și niciun răspuns la ceea ce s-a întâmplat cu avionul.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Aproximativ 20 de bucăți de debrisuri considerate a fi provenite de la zborul MH370 au fost recuperate de pe insulele Madagascar, Mauritius, Réunion și Rodrigues și de-a lungul coastei africane până în Tanzania. Un raport guvernamental malaezian din 2018 nu a oferit nicio concluzie despre soarta zborului, deși a exclus defectele mecanice sau informatice și a concluzionat că abaterea manuală a aeronavei de la traseul său prevăzut și oprirea unui transmițător "indiscutabil indică" o "interferență ilegală", care ar putea indica o răpire sau un pilot nelegitim.

Flying Tiger Line Flight 739 (16 martie 1962)

Călătorind cu un zbor charter operat de Flying Tiger Line, în loc să fie un avion militar, 93 de Rangeri ai Armatei SUA, trimiși într-o misiune secretă în primele zile ale războiului din Vietnam, au plecat de la baza aeriană Travis din California către Saigon. După o oprire pentru reîncărcare la Guam, Lockheed L-1049 Super Constellation-ul lor, care transporta și 3 membri ai armatei sud-vietnameze și 11 membri ai echipajului, nu a ajuns niciodată la următoarea sa escală - Baza Aeriană Clark din Filipine -, deși condițiile de zbor erau ideale și niciun semnal de distres nu a fost primit vreodată.

TREI povești fascinante despre viețile anterioare. Există reîncarnare?

Dispariția a declanșat cea mai mare misiune de salvare aeriană și maritimă în timp de pace din Oceanul Pacific de la dispariția lui Amelia Earhart în 1937. Căutările efectuate de 1,300 de persoane au acoperit 144,000 de mile și nu au găsit nimic. Un echipaj italian a raportat că a văzut o explozie "intens luminată" în aer și două obiecte în flăcări care cădeau în ocean în locul unde a dispărut avionul. Deoarece un alt avion Flying Tiger se prăbușise în Alaska doar cu câteva ore înainte, ucigând una dintre cele șapte persoane de la bord, sabotajul a fost luat în considerare, dar Consiliul Civil de Aeronautică nu a putut determina o cauză probabilă din cauza lipsei de dovezi recuperabile.

British South American Airways Star Ariel (17 ianuarie 1949)

De mult timp o zonă de pericol pentru navigatori, Triunghiul Bermudelor a continuat să fie locul misterului în epoca aviatică, când avioanele dispăreau deasupra apelor Oceanului Atlantic între Bermuda, Puerto Rico și capătul sudic al Floridei.

Deși pilotul a raportat condiții meteorologice bune, contactul radio cu Star Ariel în drum spre Jamaica s-a oprit brusc la o oră după ce zborul a plecat din Bermuda. Investigatorii britanici nu au putut găsi epava Avro Tudor Mark IV sau vreun semn al celor 20 de persoane aflate la bord. Fără dovezi, investigatorii au fost nevoiți să concluzioneze că nu a fost găsită o cauză pentru accident.

Citește și Folclorul Lunar. Miturile și legendele Lunii din cele mai vechi timpuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel