Cele mai bine păstrate secrete ale lumii. Ce nu vom afla niciodată?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Unele mistere ale lumii vor rămâne fără rezolvare. Iată răspunsurile pe care este posibil să nu le aflăm niciodată!

Bărbatul cu Masca de Fier a fost un element de bază al culturii franceze încă din momentul în care Dumas și-a publicat romanul în 1950, teoretizând că prizonierul misterios era de fapt geamănul identic al lui Ludovic al XIV-lea. Adevărul rămâne un mister, dar ceea ce știm este că la începutul secolului al XVII-lea exista un prizonier politic mascat. Contrar ficțiunii, masca sa nu era de fier, ci făcută din catifea neagră. Zvonurile despre identitatea sa au circulat. Volt credea că era un membru secret al familiei regale ținut captiv pentru a păstra siguranța coroanei lui Ludovic. Alții susțineau că era fiul lui Oliver Cromwell. Indiferent cine era, adevărata identitate a prizonierului francez va rămâne probabil un secret pentru totdeauna. Există și un film cu același nume, unde Omul cu Mască de Fier este interpretat de Leonardo DiCaprio.

Întrebări istorice pentru care nu se va găsi niciodată răspuns. Ce spun cercetătorii?

O grădină cunoscută în întreaga lume pentru frumusețea sa, un nume acum sinonim cu bogățiile dispărute ale unui regat antic. Astăzi, toate cele șapte minuni ale lumii antice, cu excepția uneia, au fost pierdute în timp. Printre cele care nu mai există, una a continuat să stârnească controverse. Istoricilor și arheologilor li s-a străduit mult să găsească dovezi că Grădinile Suspendate ale Babilonului au existat cu adevărat. Mai multe relatări contemporane descriu o colecție masivă de plante luxuriante în centrul orașului. Se spunea că apăreau ca și cum ar fi existat un Munte Verde în centrul Palatului lui Sarb. Nu s-a găsit niciodată nicio dovadă fizică, fie că au fost înghițite de Eufrat sau că au fost un mit menit să răspândească gloria babiloniană. Avem câteva echipamente destul de bune de detectare a solului care ar putea ajuta, dar oamenii vor fura pietre și le vor pune în casele lor, așa că tot ce a fost acolo a fost furat demult. Adevărul despre Grădinile Suspendate rămâne încă un mister.

TREI povești fascinante despre viețile anterioare. Există reîncarnare?

Când vine vorba de zone extrem de clasificate, nu există un loc mai faimos decât Area 51, situat în deșertul Nevada. Area 51 este o facilitate militară top secret cu legături la tehnologia de vârf. Baza militară situată la 80 de mile de Las Vegas a devenit celebră pentru teoriile conspirației despre mici bărbați verzi. Se pare că încă încearcă să acopere exact ce se întâmplă la Area 51. Locul este atât de secret încât nu a fost oficial dezvăluit de CIA până în 2013, chiar dacă era foarte evident că ceva se afla în deșert. Area 51 este cunoscut oficial ca o facilitate de antrenament militar și presupus un teren de testare pentru atât aeronave experimentale, cât și armament de înaltă tehnologie. Designarea Area 51 se spune că provine de la hărțile de designare ale Comisiei pentru Energie Atomică din anii '30. Inițial era o rezervație de animale sălbatice sub Departamentul de Interne, dar Departamentul de Război a preluat-o în 1942, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Datorită naturii sale secrete, atât pătrunderea ilegală cât și zborul deasupra site-ului sunt interzise și aplicate cu fermitate. Aceasta a dat naștere la o serie de teorii ale conspirației. Sunt extratereștri în interiorul Area 51? Poate că nu vom ști niciodată.

ZECE lucruri de știut despre Papa Legba, intermediarul între cele două lumi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Dezinformare pentru o zodie

freepik.com

TREI zodii primesc șanse unice de la astre. Norocul le surâde!

pixel