Treapta propulsoare a unei rachete SpaceX a zburat pentru a 19-a oară în spaţiu, stabilind un record
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Compania SpaceX a lansat cu succes încă o misiune Starlink de la Cape Canaveral, sâmbătă dimineaţă, când treapta propulsoare a rachetei sale a zburat pentru a 19-a oară în spaţiu, stabilind astfel un nou record, informează DPA. 

SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) este o companie aerospațială americană fondată de antreprenorul Elon Musk în 2002. Misiunea principală a SpaceX este să reducă din costurile accesului la spațiu și să facă posibilă colonizarea pe Marte. Compania este cunoscută pentru dezvoltarea rachetelor Falcon și pentru capsulele Dragon, care au fost utilizate pentru a transporta încărcături și echipaj în spațiu, inclusiv la Stația Spațială Internațională (ISS).

Compania SpaceX a lansat cu succes încă o misiune Starlink de la Cape Canaveral, sâmbătă dimineaţă, când treapta propulsoare a rachetei sale a zburat pentru a 19-a oară în spaţiu, stabilind astfel un nou record, informează DPA. Racheta Falcon 9 utilizată în cadrul misiunii Starlink 6-32, având la bord 23 de sateliţi din cadrul reţelei Starlink, a fost lansată de la Space Launch Complex 40 la ora locală 00:23. Lansarea a marcat cel de-al 19-lea zbor - un record - reuşit de prima treaptă a rachetei americane, care zburase anterior în spaţiu şi în cadrul misiunilor Crew Demo-2, ANASIS-11, CRS-21, Transporter-1, Transporter-3 şi alte 13 misiuni Starlink. Treapta propulsoare a fost recuperată şi de această dată, după ce a aterizat pe o platformă în Oceanul Atlantic.

Aceasta a fost cea de-a 255-a recuperare a treptei propulsoare a unei rachete Falcon 9 sau Falcom Heavy construite de SpaceX, o companie care a celebrat în această săptămână cea de-a opta aniversare a primei aterizări reuşite a vehiculelor sale. Sâmbătă a fost o zi aglomerată pentru SpaceX, care a recuperat şi o capsulă Dragon folosită în misiunea CRS-29, care s-a desprins joi de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi a amerizat în largul coastelor Floridei vineri, având la bord mai multe experimente ştiinţifice, care au fost duse la Kennedy Space Center (KSC).

De asemenea, evenimentul de sâmbătă a reprezentat cea de-a 70-a lansare spaţială dintr-o zonă de coastă reuşită de SpaceX, a cărei următoare lansare este programată pe 28 decembrie de la Rampa de Lansare 39-A din cadrul KSC, când compania americană va încerca să lanseze racheta Falcon Heavy în cadrul misiunii USSF-52 pentru Forţa Spaţială a Statelor Unite.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel