Top 8 mistere neelucidate de pe Pământ
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Vrei să știi care sunt unele dintre cele mai cunoscute mistere nerezolvate de pe planeta noastră? Iată următorul top fascinant.

Nu suntem atotștiutori, de aceea poți fi surprins să afli că există lucruri care nu și-au găsit explicații nici până în zilele noastre.

1. Pietrele din Valea Morții, California

În statul California, din Statele Unite, există o depresiune deșertică ce poartă numele de "Valea Morții". Acest nume înfricoșător nu este ales la întâmplare. Se spune că în această zonă s-au întâmplat tot felul de fenomene îngrijorătoare. Oamenii locului spun că au văzut bolovani sau pietre care pur și simplu.. se plimbă, pe distanțe destul de lungi.

Nu doar că se mișcă singure pietrele, dar se duc și în direcții diferite, la viteze mari. Încă nu s-au găsit explicații pentru aceste mișcări.

2. Manuscrisul Voynich 

Există o carte scrisă de mână, într-o limbă absout necunoscută și indescifrabilă. Totodată, pe lângă scrisul în sine, manuscrisul este plin de ilustrații cu plante care nu există nicăieri în lume. Această carte a fost creată tocmai în secolul XIV, însă nimeni nu a reușit să afle cine a făcut-o sau în ce scop.

Atât cercetători, cât și oameni de știință au analizat atent această carte, dar nu au reușit să îi descifreze tainele nici până azi.

3. Semnalul WOW

Există instituții care se ocupă cu studierea și aflarea vieții extraterestre. În 1977, se spune că unul dintre observatoarele unei instituții, a fost depistat un semnal radio ce venea din spațiu, din constelația Săgetătorului. 

Cercetătorul care a auzit acest semnal a fost șocat și a notat cuvântul WOW pe hârtia care a înregistrat datele. Semnalul părea să fie clar, artificial, dar nu a mai fost detectat niciodată, în ciuda numeroaselor încercări.

4. Bâzâitul din Taos

În orașul Taos din New Mexico se aude constant un zumzet sau un bâzâit, care pare similar cu sunetul produs de un frigider. Locuitorii din acest oraș sunt obișnuiți cu zgomotul, care se aude în permanență. Însă, nimeni nu a reușit să afle de unde provine.

În 1997, statul american a trimis o echipă de cercetători să investigheze acest caz, dar fără vreun succes. Unii dintre oameni au speculat că există baze secrete subterane sau că se încearcă controlul minții, prin intermediul sunetelor.

5. Artefactul din Municipiul Aiud

Există un mister și în țara noastră! Vorbim despre un obiect din aluminiu, asemănător cu un ciocan. A fost găsit în 1974 la doar 2 km de orașul Aiud, pe malul râului Mureș. Ce face acest obiect atât de misterios?

A fost găsit îngropat în apropierea unor oase de mastodont. Asta ar însemna că artefactul are o vechime de aproximativ 11.000 de ani! Însă, aluminiul nu a fost descoperit până în secolul XIX. Această discrepanță i-a făcut pe unii să creadă că obiectul din aluminiu vine de pe alte tărâmuri sau că aparține unor civilizații dispărute.

Misterul nu a fost rezolvat nici azi.

6. Pietrele din Georgia

În 1979, în statul american Georgia, a fost ridicat un monument care nu se remarca prin ceva spectaculos. Însă, acest monument este diferit. Conține 10 porunci sau sfaturi despre cum să fie condusă lumea, ca să se ajungă la o societate perfectă.

Aceste pietre care fac parte din monument au fost numite "pietre îndrumătoare". Poruncile sunt scrise în 8 limbi și includ fraze precum "Populația lumii nu ar trebui să depășească 500 de milioane de oameni" sau "Uniți umanitatea sub o singură limbă comună".

Nimeni nu știe cine a construit monumentul și de ce. Sunt speculații care pornesc de la masonerie, până la extratereștrii.

7. Stonhenge și Superhenge

Cu siguranță, ai auzit deja de Stonehenge-ul englez, o construcție bizară, care datează în urmă cu mai bine de 5000 de ani. Despre ea nu se știe aproape nimic. Cine a construit-o sau de ce.

În 2015, s-a făcut o descoperire uimitoare. La doar 3 km de această locație, îngropată sub pământ, se află o structură similară, de 15 ori mai mare. Constă în mai bine de o sută de stâlpi masivi din piatră, așezați în cerc, care formează un soi de arenă uriașă. Prezența lor a fost detectată cu aparate de specialitate.

8. Gobekli Tepe

Se presupune că primele civilizații au apărut acum 5000 de ani, când au existat primele orașe sau așezări umane. Însă, Gobekli Tepe este o descoperire care dă peste cap toate informațiile pe care le avem. Această construcție are o vechime de aproximativ 15.000 de ani, fiind ridicată în Epoca de Piatră. Are aproximativ 300 de metri pătrați și a fost îngropată în pământ în mod intenționat.

Desigur, motivele rămân și în acest caz, necunoscute. Se presupune doar că este un fel de templu.

Vezi și: Descoperire fabuloasă! Arheologii cred că au găsit templul lui Poseidon în Grecia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Săgetător/Ascendent în Săgetător până în iunie

pixel