Prognoza meteo pentru următoarele PATRU săptămâni. Urmează temperaturi mai ridicate!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum vor fi temperaturile!

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării, în următoarele patru săptămâni, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare, mai ales, în regiunile sudice şi sud-estice, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 22 ianuarie - 19 februarie 2024.

Astfel, în săptămâna 22 - 29 ianuarie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării şi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie 2024, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum şi în extremitatea de nord-est a ţării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 - 12 februarie arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi local în cele centrale şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 12 - 19 februarie 2024, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul şi în nord-estul teritoriului, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru perioada 22 ianuarie - 19 februarie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 - 2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa: AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica)

Citește și Impactul Inteligenţei Artificiale asupra companiilor globale a crescut considerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

pixel