Tarot: Simbolurile care îți pot descifra viața. „Mâna care iese dintr-un nor”
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru cei care nu sunt inițiați în arta tarotului, acest articol s-ar putea dovedi revelator. Tarotul este cu totul și cu totul fascinant, întrunind simboluri din mai multe religii, dar bazându-se și pe elementele primordiale. Tarotul ne vorbește despre viața noastră și înainte de orice, este o metodă de autocunoaștere. 

La întrebarea „ce este tarotul” din cadrul interviurilor Astrosens, tarotologul Amos a spus că are niște cărți cu anumite simboluri care pot descifra viața: „Tarotul ne vorbește despre viața noastră, de când ne naștem, până când murim.”, spune Amos care ne asigură că această artă de divinație este în primul rând o unealtă pe calea cunoașterii de sine

Tarotul își are originea în Egiptul antic și se spune că acest instrument de divinație vine de la Zeul Hermes în Egipt sau Mercur la romani, zeul cunoașterii și al scrisului. Tarotul a suferit transformări de-a lungul anilor, au existat și variante care au expus faptul că tarotul ar fi fost oferit de arhanghelul Metatron, la fel arhanghelul cunoașterii. Se spune că el ar fi fost, de fapt, Enoh în viața pământească.

Tarotul a fost reactualizat în Europa prin ocultistul francez, Eliphas Levi, care l-a pus într-o lumină științifică prin intermediul cabalei și al ermetismului.

Tarotul este despre simboluri și intuiție, există anumite predispoziții pe care le avem în viață. 

Cele 22 de arcane majore din tarot ne trimit la cele 22 de litere ebraice, evidențiind secrete ale inițierii, secrete ale spiritualității, detalii despre viață, moarte. Este vorba aici despre marile experiențe ale vieții. 

Cele 56 de arcane minore sunt planurile mici de zi cu zi, rutina, felul în care gândim, lucrurile pe care ni le dorim și modul în care acționăm. 

Tarotul nu se referă la o religie anume, elementele lui sunt elementele întregului univers.

În antichitate, suita de cupe era dedicată preoților. Asul de cupe având o reprezentare grafică a sfântului Graal. Această carte semnifică iubirea și iertarea. 

Suita de spade era dedicată nobilimii, vorbim despre istețime, despre cei care aveau idei. Asul de spade reprezintă mintea, ideile, rațiunea, logica, e un semn de aer foarte puternic. Ne poate trimite cu gândul către o persoană care gândește foarte mult, foarte analitică, dar și către planurile pe care ni le facem. 

Suita de bâte vorbește despre țărani, despre oamenii simpli, Asul de bâte ne va duce cu gândul la acțiunile noastre. 

Suita monedelor ne arată negustorii, negustoria, iar Asul de monede este câștigul, partea materială, este șansa pe care ne-o oferă Dumnezeu pentru a duce niște proiecte la bun-sfârșit. În zilele noastre poate însemna faptul că ești avansat, faptul că vei avea noroc și s-ar putea să fie nevoie să îl materializezi. Este o mână care iese dintr-un nor, noi suntem cei care trebuie să „și băgăm în traistă”, după cum spune astrologul Daniela Simulescu. 

Este foarte importantă combinația cărților, dar și modul de etalare. Nu toată lumea poate să facă o poveste pe seama acestor cărți. În momentul în care se deschide o carte de tarot, se face channeling, spune tarotologul Amos. Este un consum mare de energie, intri în viața omului, care trebuie să învețe din aceste mesaje.

Citește și despre semnificația cărții de tarot „Diavolul” atunci când apare într-o etalare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel