TAROT. Cele mai IMPORTANTE cărţi în dragoste. Ce semnificaţie poartă "Îndrăgostiţii" şi "Diavolul"
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Vrei să înveți sau ești pasionat de tarot? Astrosens.ro îți aduce cei mai buni specialiști care să te introducă în lumea magică a acestui domeniu. 

Începem cu Amos, primul tarotolog invitat la interviurile Astrosens. Într-unul dintre episoadele despre descrierea cărților de tarot, ne-a vorbit despre cartea Îndrăgostiţii, cartea Diavolul și iubirea Eros. Iată ce semnificaţie poartă fiecare dintre ele:

 

Cartea Îndrăgostiții

Cartea Îndrăgostiții nu ne arată neapărat sufletul pereche, susţine Amos. Reprezentarea cărții ne arată o uniune binecuvântată pentru că avem și un înger aici. Însă dacă privim mai bine, vedem de fapt facerea. Îi avem pe Adam și pe Eva. Cu toate că vorbim despre facere, avem aici ispită. Ma refer la șarpele din spatele Evei.

Această carte ne vorbește despre femeia supusă lui Adam, Eva. Aceștia sunt dezbrăcați, în adevăr, în fața lui Dumnezeu. Sunt două persoane, dar de fapt este un singur suflet. Sunt uniți. În alte perioade, această carte semnifica opțiunea. Cu alte cuvinte, deși avem această uniune frumoasă, avem opțiunea de a ne alege relațiile în care intrăm. De ce? Pentru că Eva a mușcat din acel măr și a aflat ceva ce îi era necunoscut înainte. A ales să trăiască puțin diferit față de ceea ce Dumnezeu le dăduseră să facă. 

Când apare această carte într-o etalare, trebuie să îmi recunosc eu mie, după arhetipul deținut, de ce relație/partener am nevoie. Sunt oameni care experimentează destul de mult din punct de vedere sexual. Au avut curajul să își recunoască aspectul acesta. Dar sunt și ceilalți care își doresc o relație stabilă. Nu-și doresc acel fruct interzis, ci stabilitate, să trăiască până la finalul vieții alături de un singur partener. 

Deci avem aici o opțiune care depinde doar de ce vrem noi. Îndrăgostiții este o carte a conștientului. La suprafață, eu îmi doresc această relație serioasă. Dar care este partea mea? Sunt într-adevăr capabil să am o relație serioasă? Sau pur și simplu vreau să experimentez? Să cunosc mai mulți parteneri de la care să învăț ceva. 

Cartea Îndrăgostiții arată căsătoria mistică. Și să nu uităm că, în imaginea cărții, bărbatul este zona rațională, energia yang. Bărbatul este întotdeauna partea matematică a cuplului, iar femeia reprezintă zona emoțională, sensibilitatea, empatia. Și dacă ne luăm după povestea biblică din care aflăm că Eva a fost ruptă din Adam, putem trage concluzia că Adam avea deja toate aceste energii în interiorul lui. Femeia nu este decât o extensie a bărbatului. O oglindă a lui interioară. Doar că este scoasă în afară, pusă în fața lui ca să o recunoască. 

 

Cartea Diavolul

În primul rând, trebuie precizat că Diavolul este o arcană majoră. 

Cartea Diavolul arată instinctele noastre primare, viciile, dependențele, și toxicitatea dintr-o relație. În momentul în care noi suntem strânși ca într-o menghină într-o relație toxică, rămânem acolo din cauza obișnuințelor, sau a unor obligații cum ar fi creditele, de exemplu. Când nu ne mai leagă partea sufletească sau iubirea, acolo avem energia Diavolului. 

Este o carte ce îl reprezintă și pe Baphomed, i se mai spune și Țapul lui Mendez. Este energia care ține oamenii practic în niște lanțuri, dar acestea nu sunt legate complet de ei. Doar ei se pot elibera. Acum depinde de la caz la caz ce alege omul. Întotdeauna avem liberul arbitru și întotdeauna avem puterea de a alege ce facem cu noi și cu relațiile noastre. Cartea Diavolul arată angajamentul, ispita, cele mai mari dependențe. Și pentru că are și pentagrama întoarsă, vorbim despre materialul care guvernează spiritul. Pentagrama, în forma ei normală, cu cele două colțuri în jos, are cele patru elemente plus spiritul. Apă, pământ, aer, foc plus spiritul. În pentagrama normală, spiritul guvernează materialul. În cartea Diavolul avem fix invers. Asta înseamnă că omul rămâne în carnal, la instinctele lui primare, alege să își trăiască mai mult zona senzuală/sexuală sau pătimașă decât să aibă acea conexiune sufletească, iubirea agape. 

Diavol vine din latinescul "diabolus" care semnifică a calomnia. Când avem o relație contruită pe această noțiune, ea se creează pe ceva care de fapt nu există. Nu are acei piloni solizi care să o susțină. Mereu am fost de părere că o relație sănătoasă este mereu contruită pe sinceritate, corectitudine și pe asumare. Pentru că am constatat în practica mea că oamenii sunt speriați în momentul în care iese la suprafață latura necunoscută a partenerului. Și ei vin și spun: eu nu credeam că el/ea este așa/ pur și simplu nu îl mai recunosc. Sunt momente în care aceste laturi întunecate ale noastre vor ieși întotdeauna la suprafață. 

Cartea Diavolul se mai referă la tot ce este dus la extrem. Poate fi vorba de o dependență de alcool, de sex, de tutun. În etalări, ne arată o toxicitate. Și pentru că vorbim de inconștient, discutăm despre o traumă a persoanei. Mai ales legată de zona sexuală. 

Cartea Diavolul îl reprezintă pe Saturn, guvernatorul Capricornului. Avem reguli de tot felul. Dacă suntem foarte dogmatici sau habotnici, sufletul nu mai este liber. Și omul are impresia că este în întregime doar păcat. Dacă noi nu cunoaștem întunericul, nu avem cum să mergem spre lumină. Îl găsim pe Dumnezeu și în întuneric, și în lumină. 

Cartea Diavolul în etalările despre zona amoroasă

În etalări, când întâlnim această carte în cazul unei relații, este vorba de o dependență atât de mare încât omul ajunge să o confunde cu iubirea. Sau consideră că nu se mai poate elibera sau cunoaște altceva. Diavolul exprimă teamă într-o relație, poate aceea de a nu pierde partenerul. 

Omul ajunge să rămână într-o relație toxică cu totul, suferind abuzuri. Lanțurile de care vorbeam mai devreme sunt total închipuite. Dar întotdeauna există o rezolvare. Ai nevoie de forță, putere ca să îți recunoști tu ție că poți și că există viață și după relația aceea. Multe situații de genul acesta pleacă de la stima de sine scăzută. Totul se întâmplă în mintea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel