Țara care a înregistrat în 2020 mai multe sinucideri decât decese cauzate de Covid. Motivul
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Finlanda este una dintre ţările care au reuşit să gestioneze cel mai bine pandemia de coronavirus, întrucât statul scandinav a înregistrat în 2020 mai multe morţi prin sinucidere decât decese asociate COVID-19, potrivit datelor publicate vineri de Agenţia naţională de statistică Tilastokeskus, relatează EFE.

Concret, anul trecut s-au sinucis un număr total de 717 persoane în Finlanda, dintre care 73% au fost bărbaţi, în timp ce pandemia de COVID-19 a făcut 558 de victime - 1% din totalul deceselor naţionale - în această ţară de 5,5 de milioane de locuitori, potrivit Tilastokeskus.

Sănătatea mintală, problemă gravă în Finlanda

Deşi s-au înregistrat cu 29 de sinucideri mai puţin decât decât în 2019, acest număr arată că sănătatea mintală continuă să fie o problemă în Finlanda, în condiţiile în care această ţară a reuşit să minimalizeze efectele pandemiei de coronavirus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Finlanda este ţara din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mică rată de mortalitate de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu 254,5 de morţi la 1 milion de locuitori, un raport de şapte ori mai mic decât cele din Spania şi Franţa şi de cinci ori mai mic decât cel din Germania.

Valul 5 în Finlanda

Totuşi, în prezent, ţara nordică este afectată de valul cinci al pandemiei, iar vineri autorităţile sanitare au anunţat 1.781 de noi infectări în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de cazuri zilnice raportat până acum. Creşterea numărului de contagieri şi de spitalizări din ultimele săptămâni ameninţă să provoace un colaps al secţiilor de terapie intensivă, al căror grad de ocupare s-a dublat de la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Sănătate şi Bunăstare (THL), 76,7% dintre locuitorii ţării au primit o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 72,7% sunt vaccinaţi cu schemă completă, în timp ce 8% dintre rezidenţi au fost vaccinaţi şi cu doza de supra-rapel ('booster'), conform Agerpres.

Un politician din Finlanda riscă să facă închisoare pentru o mărturisire de credință creștină

Paivi Rasanen, un politician din Finlanda, riscă să facă închisoare sau să fie amendat din cauza faptului că a făcut o mărturisire de credință creștină.

Săptămâna trecută, Comitetul Consultativ Creștin Interconfesional, inclusiv Biserica Ortodoxă Rusă și diverse alte confesiuni creștine, au emis o declarație în apărarea lui Päivi Räsänen, o mamă finlandeză, deputată în Parlament și soția unui pastor luteran finlandez care se confruntă cu probleme în justiție din cauza credinței sale creștine.

Procesul împotriva politicianului este programat să înceapă pe 24 ianuarie, deși investigațiile poliției au început în iunie 2019, când aceasta a pus sub semnul întrebării sponsorizarea oficială a bisericii sale către evenimentul LGBT Pride 2019 printr-un tweet în care a scris un citat din Biblie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel