Superstițiile asociate zilei de Miercuri. În această zi s-a născut Soarele!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Mercur este zeul finanțelor, al călătoriilor și al comunicării. Omologul său grec este Hermes. Iată care sunt superstițiile legate de această zi!

Șapte corpuri cerești, care sunt vizibile, au fost desemnate din cele mai vechi timpuri ca reprezentante ale zilelor săptămânii: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. În plus, strămoșii antici au numit cele șapte zile ale săptămânii după aceste planete, astfel încât sensul fiecărei zile a săptămânii este unul special.

Miercuri: Ziua lui Mercur

Copiii născuți miercurea sunt foarte comunicativi. De asemenea, sunt versatili, dar și puțin neglijenți. Totodată, pot fi capabili de multe căutări și vor alege mai multe variante până când vor opta pentru cea cu care se identifică cel mai mult. Aceste eforturi pot fi resimțite ca eșecuri. Pot fi și foarte melancolici.

Cele trei perioade anuale ale lui Mercur retrograd ne ajută să ne revizuim realizările și să aruncăm suficient haos în planurile noastre, încât cei conduși de Mercur să învețe să fie cei mai buni la a improviza.

Copiii născuți în această zi vor moșteni calitățile neliniștite și întrebătoare asociate acestei planete. Copilul de miercuri este comunicativ, logic, nesigur, neglijent și versatil. Acești indivizi au un mesaj de transmis celorlalți și trebuie să rămână în mișcare, să învețe și să comunice pentru a prospera.

Superstiții legate de numere norocoase și ghinioniste. Pe care să NU le alegi niciodată

Iată superstițiile asociate zilei de miercuri!

1. În Thailanda, se spune că nu este bine să îți tunzi părul miercurea, deoarece atrage ghinionul, conform acestora. În ziua de miercuri, țăranii posteau pentru Maica Domnului.

2. Tot în această zi, se puneau cloști și se începea aratul. Se zice că dacă numeri ouăle, vor ieși mulți pui. Totodată, dacă pui cloșca în această zi, vor ieși numai cocoși, rațe și curcani.

4. Țăranii credeau că Soarele s-a născut într-o zi de miercuri.

5. Personificarea zilei era văduva Sfânta Miercuri. În memoria văduvei, țăranii nu făceau petreceri și nu organizau nunți în această zi.

6. În Bucovina, Miercuri se ține de „dânsele”. Femeile nu ar trebui să muncească în această zi. Se spune că ar putea căpăta dureri dacă fac treburi.

7. O altă credință populară spune că nu e bine să speli rufe miercurea.

Superstițiile asociate zilei de Marți. Știai că în această zi se scaldă apele nemilostive?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Dezinformare pentru o zodie

freepik.com

TREI zodii primesc șanse unice de la astre. Norocul le surâde!

pixel