Studii recente arată din nou eficacitatea vaccinului anti coronavirus la copii
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
De ce este importantă vaccinarea copiilor? Rezultate uimitoare ale celor mai recente studii efectuate.

Un studiu recent arată cât de eficient este vaccinul Pfizer administrat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. 

”Studiu: Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani”, susțin reprezentanții RO Vaccinare pe pagina oficială de Facebook. 

Tot mai mulți copii spitalizați

Specialiștii au explicat de ce a fost necesară o evaluare efectuată la copii. 

”Evaluarea Comirnaty - Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive. Odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, copiii de vârstă școlară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri și spitalizări față de începutul pandemiei, iar focarele din școli au o frecvență tot mai mare. Beneficiile directe privind prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la copii includ protecția împotriva formelor severe, spitalizărilor și complicațiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C).

Beneficiile indirecte

Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu și în mediul școlar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile și desfășurarea învățământului în format fizic în condiții mai sigure. Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare și genera noi variante emergente. Închiderea și carantina școlilor din cauza COVID-19 au costuri sociale și economice pentru familii și îngrijitori. Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esențială în eforturile continue de a reduce pandemia”, se mai arată în postare. 

2. -imagine fara descriere- (255502093_287352913278458_3279679023793315524_n_44595800.jpg)

1.249.560 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosesc în țară

1.249.560 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, au sosit ieri și astăzi în țară. Vaccinurileau fost livrate pe cale aeriană și au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj și Timișoara, se arată într-un comunicat oficial al CNCAV. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Până la acest moment, țara noastră a recepționat 14.733.089 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 10.019.223 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel