Sprijin pentru victimele violenței domestice la Cluj: Locuinţă cu adresă secretă, pusă la dispoziţia victimelor abuzului domestic
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Victimele violenței domestice primesc sprijin din partea Consiliului Județean Cluj.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că victimele violenţei domestice au la dispoziţie, începând de miercuri, o locuinţă protejată, cu adresă secretă, în caz de nevoie. 'Sprijin concret al Consiliului Judeţean Cluj pentru protejarea victimelor violenţei domestice.

A devenit pe deplin funcţională locuinţa protejată destinată acestui scop. Consiliul Judeţean Cluj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj anunţă faptul că la Cluj a devenit pe deplin funcţional un centru destinat victimelor violenţei domestice. Acesta a fost înfiinţat şi operaţionalizat în cadrul proiectului european 'VENUS - împreună pentru o viaţă în siguranţă!' destinat combaterii acestei forme de violenţă prin crearea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate', se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de CJ Cluj.

Spaţiul poate găzdui şase persoane pe o perioadă de până la un an. 'În cadrul acestei locuinţe protejate, a cărei locaţie este, din motive evidente, secretă, Consiliul Judeţean şi D.G.A.S.P.C. Cluj au înfiinţat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocaţională şi grup de suport pentru victime.

Spaţiul este destinat unui număr de şase victime ale violenţei domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an', se mai arată în comunicat. Pentru a accesa serviciile oferite în locuinţa protejată, persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenţei domestice în formele prevăzute de lege şi în legătură cu toate tipurile de relaţii familiale/sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane. 'Începând de astăzi victimele violenţei domestice pot apela cu încredere la specialiştii D.G.A.S.C.P. Cluj întrucât spaţiul pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean este pregătit pentru a le primi şi a le oferi atât găzduire, cât şi celelalte servicii sociale conexe de care au absolută nevoie: consiliere psihologică şi juridică, ajutor pentru integrarea pe piaţa muncii etc.', declară, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Sursă: AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram, editor: Antonia Niţă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel