Se schimbă lumea. Cele mai populare joburi din Metaverse: agent de imobiliare digitale sau ghid de turism virtual
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Am vorbit multe despre conjuncția Jupiter-Neptun din 12 aprilie 2022. Aceasta deja începe să ducă lumea spre următorii pași. Pentru următorii 13 ani, alta va fi lumea. Întâlnirea celor două planete a setat calea către mai multe direcții. Și una dintre ele este cea că lumea trece la un nou nivel, de ce nu, unul de ordin virtual. Însă, trebuie menționat faptul că putem în acest domeniu să avem și  dezinformare, atacuri cibernetice, fake news.

Cele mai populare joburi din Metaverse sunt creator de NFT-uri, agent de imobiliare digitale, designer de haine virtuale sau ghid de turism virtual, potrivit unui comunicat al Ludo.com, un motor de căutare universal pentru Metaverse.

Metaversul şi NFT-urile sunt unele dintre cele mai în tendinţă concepte din lumea digitală, iar oportunităţile de monetizare a activităţilor generate de acestea nu au întârziat să apară. Pe lângă un mediu virtual în care utilizatorii pot lucra, se pot juca, relaxa, face tranzacţii sau interacţionează, Metaversul este în acelaşi timp o economie digitală în care aceştia pot crea, cumpăra sau vinde produse.

În continuare, Ludo.com, primul motor de căutare universal pentru Metaverse (NFT-uri, aplicaţii şi experienţe), prezintă principalele 11 domenii care generează venituri din activităţile desfăşurate în Metaverse, precum şi cele mai căutate joburi legate de acesta.

În prezent, există diverse modalităţi de a genera şi de a face schimb de valoare pentru beneficii în lumea reală ca urmare a unei experienţe în metaverse, de la preluarea unui loc de muncă virtual până la crearea de noi forme de artă şi divertisment. Astfel, principalele domenii care pot genera activităţi remunerate sunt: Crearea de NFT-uri - entuziasmul din jurul NFT se află pe un trend ascendent mai ales datorită posibilităţii de a converti orice creaţie proprie în artă digitală, ce poate fi vândută ulterior ca NFT pe marketplace-uri dedicate. Cei care nu sunt interesaţi de procesul de creaţie pot lua în considerare şi alte opţiuni precum deschiderea unei galerii de artă NFT sau posibilitatea de a deveni broker de artă.

Domeniul imobiliarelor virtuale a explodat recent în popularitate, creând astfel o mulţime de oportunităţi disponibile, precum cumpărarea de terenuri sau proprietăţi virtuale cu intenţia de a le vinde la un preţ mai mare pentru profit, intermedierea de tranzacţii sau consiliere în calitate de broker imobiliar sau închirierea diferitelor tipuri de proprietăţi. Alte metode de monetizare pot fi şi administrarea proprietăţilor altor utilizatori cum sunt sălile de muzică şi de evenimente virtuale sau designul imobiliar.

Fie că este o reşedinţă privată, un centru comercial sau chiar un stadion, designul 3D profesional ar putea deveni în curând una dintre cele mai solicitate ocupaţii din lumea virtuală. De asemenea, multe companii îşi doresc să-şi consolideze prezenţa virtuală în metaverse, folosind-o drept o platformă de publicitate de importanţă strategică. Astfel, pe măsură ce brandurile îşi crează magazine în mall-uri virtuale, investesc în publicitate pentru produse, este firesc ca aceasta să se transforme într-o platformă de marketing extrem de ofertantă.

Fashion - Moda a fost una dintre primele industrii cu aplicabilitate în metaverse, iar îmbrăcămintea virtuală este deja folosită de brandurile de lux sub forma colecţiilor NFT. În metaverse, aproape oricine poate deschide o companie în domeniul modei care să genereze venituri sau poate crea modele de haine unice pentru propriul avatar.

Educaţie - potenţialul şcolii online a devenit evident în timpul pandemiei, care a determinat toate instituţiile de învăţământ să se închidă temporar, iar milioane de elevi şi studenţi din întreaga lume să ia lecţii online. Odată cu dezvoltarea metaversului, acesta va permite procesului educaţional să devină mai personalizat şi mai captivant pentru utilizatori, ceea ce va face ca activităţile din acest domeniu să se diversifice.

Antreprenoriat - metaversul oferă un mediu propice pentru antreprenori să prospere. Utilizatorii pot deschide magazine şi îşi pot deschide un business mult mai uşor decât în lumea reală. Există un număr nelimitat de afaceri în lumea digitală care pot genera venituri fie că este vorba de modă, de obiecte de colecţie din domeniul sportului, imobiliare sau divertisment. 

Turism şi călătorii - din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19, mulţi oameni au apelat la tururi virtuale pentru a-şi satisface dorinţa de a călători şi vizita locuri noi. Metaversul va continua să exploreze acest tip de activitate cu scopul de a recrea obiective istorice şi evenimente din lumea fizică în medii virtuale, ceea ce va dezvolta o varietate de ocupaţii în industria turismului metaverse, cum ar fi ghizii sau agenţii de turism. Găzduirea şi promovarea evenimentelor - petrecerile, concertele şi evenimentele sportive gazduite de mediul virtual vor atrage cu siguranţă foarte mulţi oameni, prin urmare promotorii din industria divertismentului vor fi la fel de importanţi în lumea digitală precum în cea reală.

Testarea produselor în metaverse - pe măsură ce se dezvoltă mai multe produse în mediul virtual, cu siguranţă va exista o cerere mai mare pentru consumatori de a le testa şi de a oferi feedback. Astfel, cu atât de multe industrii şi business-uri care se pregătesc să intre în lumea virtuală, oportunităţile de a testa diversele active digitale sunt practic nesfârşite.

mai multe despre cum schimbă lumea conjuncția Jupiter-Neptun de anul acesta chiar aici!

Sursa: AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi masochistă

pixel