Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Pe numele său, Sagittarius A, gaura neagră din centrul Căii Lactee are o masă de 4 milioane de ori mai mare decât a Soarelui nostru, de aici și felul în care este numită în presa străină: „Milky Way Monster” (Monstrul din Calea Lactee).
O gaură neagră este o regiune a spațiului unde materia colapsează în ea însăși, iar forța gravitațională este atât de puternică încât nici măcar lumina nu poate scăpa de acolo, precizează cei de la BBC aici.
Găurile negre se formează din explozia unor stele mari și aduc o anumită formă de energie în galaxia în care se formează, influențându-i evoluția. Oamenii de știință au început deja să testeze măsurătorile de ordin fizic pe care le avem pentru a putea descrie găurile negre, folosindu-se până acum de ecuațiile emise de Einstein în teoriile gravitației și ale relativității.
Cei de la Space.com au prezentat aici imaginea lui Sagittarius A, cu o regiune centrală întunecată în care se află gaura, înconjurată de lumina care vine de la gazul supraîncălzit accelerat de forțe gravitaționale imense.
Ca să ne putem face o idee, orbita acestei găuri negre are aproximativ aceeași mărime ca cea a lui Mercur în jurul Soarelui nostru, spun cei de la BBC, adică aproximativ 60 de milioane de kilometri.
Din fericire, această gaură neagră imensă este foarte departe de Pământ, la 26-27 de mii de ani-lumină distanță, așa că nu ne poate pune deloc în pericol.
surse: bbc.com & canalul de YouTube Space.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Pe data de 8 noiembrie,...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...