Regatul Unit pregăteşte încoronarea regelui Charles al III-lea. 2/3 din britanici nu sunt foarte interesaţi de eveniment
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai, la Londra.

Odată cu apropierea evenimentului, primul de acest fel din ultimii 70 de ani, primele repetiţii ale paradelor călare au avut deja loc.

La opt luni după ce a urcat pe tron în urma morţii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, a sosit însă momentul încoronării publice a regelui Charles al III-lea, şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas.

El va deveni cel de-al 40-lea monarh britanic ce va fi încoronat la Abaţia Westminster după William Cuceritorul în 1066.

Alături de el va fi de asemenea încoronată regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, fosta lui amantă din timpul căsniciei cu prinţesa Diana.

Charles al III-lea a dorit o ceremonie modernă, redusă la o oră şi doar 2.000 de invitaţi, în contextul în care ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a a durat trei ore şi a avut 8.000 de invitaţi.

Însă evenimentul din 6 mai va rămâne totuşi înrădăcinat într-o tradiţie care datează de multe secole. Charles al III-lea, lider al Bisericii Anglicane, va depune un jurământ şi va fi uns rege de arhiepiscopul de Canterbury.

El va primi roba regală, globul crucifer (un glob din aur pe care este montată o cruce), sceptrul şi coroana Sfântului Edward, care îi va fi aşezată pe cap.

Harta natală a Regelui Charles al III-lea, Scorpion cu Lună în Taur și Ascendent în Leu. Cum s-au „aliniat planetele”

Însoţit de 4.000 de militari, cuplul regal va pleca de la Abaţia Westminster într-o trăsură din secolul al XVIII-lea spre Palatul Buckingham, unde familia regală britanică va saluta mulţimea din balconul oficial.

Evenimentul va marca începutul unui weekend de celebrări, care vor include petreceri stradale şi un concert la Castelul Windsor, duminică, apoi o zi liberă luni, în timpul căreia britanicii sunt invitaţi să participe la acţiuni de voluntariat.

Potrivit sondajelor realizate de Institutul YouGov, aproape două treimi dintre britanici (64%) nu sunt foarte interesaţi de eveniment şi o majoritate (51%) dintre ei cred că statul nu ar trebui să achite factura ocazionată de ceremonia de încoronare.

Mai multe staruri britanice, precum Elton John, Adele şi Ed Sheeran, nu vor participa la concertul încoronării. Afişul acestuia va fi dominat de americanii Lionel Richie şi Katy Perry şi de tenorul italian Andrea Bocelli.

Atenţia mediatică din ultimele săptămâni s-a îndreptat mai ales spre prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, care au rupt legăturile cu familia regală după ce s-au mutat în California în 2020.

La jumătatea lunii aprilie, un comunicat dat publicităţii de Palatul Buckingham a pus capăt suspansului: fiul cel mic al regelui, în pofida unui volum autobiografic extrem de virulent la adresa monarhiei britanice, va veni la Londra, însă nu şi soţia lui americană şi nici cei doi copii ai lui - Archie, care va împlini patru ani în ziua încoronării, şi Lilibet, în vârstă de aproape doi ani.

Se va întâlni oare ducele de Sussex cu tatăl lui sau cu fratele lui mai mare, prinţul William, despre care a spus că este coleric şi violent? Încercând să răspundă la această întrebare, presa britanică prevede o vizită fulger a prinţului Harry, însă care va fi urmărită cu mare atenţie.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

Astrele ne-au pregătit numeroase surprize în această...


Top citite
freepik.com

Întâlnirea cosmică dintre Jupiter și Uranus de pe 21 aprilie. Previziuni și sfaturi pentru TOATE zodiile

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 22-28 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

freepik.com

Calendar astrologic 22-28 aprilie: Lună Plină în Scorpion și Mercur direct

pixel