Quetzalcóatl, Șarpele cu pene și Piramida Soarelui și a Lunii. Bogății și lacuri de mercur, mistere nedeslușite și sacrificii umane
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Quetzalcóatl, puternicul zeu aztec, rămâne unul dintre cele mai mari mistere alături de ruinele orașului Teotihuacan. Aztecii lasă în urma lor o moștenire imensă pe care nu vom fi capabili să o înțelegem vreodată pe de-a întregul. 

În „locul de naștere al zeilor” după cum e numit de cei de la theguardian.com, arheologii au găsit un tunel la care nimeni nu ar fi putut nici măcar să viseze. De la figurine cu ochi din pietre prețioase, până la coliere din dinți de om, dar și dinți de crocodil și statuete extrem de ciudate și inimaginabil de valoroase, toate acestea au putut fi găsite dedesubtul piramidei Șarpelui cu Pene în ruinele din Teotihuacan.

Nu se știe nimic despre acest oraș și despre ce a dus la declinul acestuia în jurul anului 550 înainte de Hristos. Însă Piramida Soarelui și a Lunii și superba și misterioasa Cale a Morților ne lasă încă nedumeriți și totodată, fascinați. Tunelul despre care vorbim a fost descoperit de arheologul Sergio Gomez Chavez, care a folosit un roboțel cu o cameră video pentru a explora mai întâi locul unde nu intrase nimeni vreme de 1500 de ani și care era plin de bogății. Cu bogățiile și lacurile sale de mercur, tunelul și camerele pe care le deschidea apoi simboliza un fel de refacere a lumii subpământene, a lumii morților. 

Locul părea a fi fost unul sacru unde se făceau și sacrificii umane. Se crede că mai mult de 100 de războinici ar fi murit acolo. Însă, s-au descoperit și rămășițe de lupi, vulturi sau pume. 

Dacă piramidele egiptene erau considerate a fi morminte, piramidele aztecilor funcționau mai mult ca temple. Templul Soarelui și al Lunii îi era închinat lui Quetzalcóatl, „Șarpele cu pene”, unul dintre zeii din Mexicul antic. Era considerat a fi un zeul vegetației, dar și al pământului și al apei. Era văzut și ca simbolul morții și al renașterii și se spune că ar fi venit din iad pentru a strânge oasele morților antici ca să poată să nască oamenii noi ai prezentului. El era inventatorul scrisului și al cărților, dar și steaua dimineții și a serii. Având atât de multe în comun cu planeta Venus prin această asociere, Quetzalcóatl ar putea fi și zeul aztec asociat zodiei Balanță. Încorporând și natura Șarpelui, acest zeu stăpânea peste pământ, însă penele sale îl făceau stăpân și peste aer, având puteri imese și capacitatea de a zbura. 

surse: britannica.com, theguardian.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel