ANM avertizează: Valori termice oscilante şi intervale cu ploi în unele regiuni, în următoarele două săptămâni
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni, apoi revin la normal, conform prognozei pentru următoarele patru săptămâni, realizată de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
Iată, în cele ce urmează, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:
ANM, prognoza meteo pentru perioada 20 - 27 septembrie 2021
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale și nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.
ANM, prognoza meteo pentru perioada 27 septembtrie - 4 octombrie 2021
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
ANM, prognoza meteo pentru perioada 4 - 11 octombrie 2021
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
ANM, prognoza meteo pentru perioada 11 - 18 octombrie 2021
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, la DC News, despre schimbările climatice din următorii ani. „Organizația Meteorologică Mondială anticipează faptul că, pe parcursul următorilor cinci ani, există o probabilitate foarte mare ca în fiecare an să înregistrăm la nivel mondial o creștere a temperaturii medii anuale a aerului mai mare de 1,5 grade Celsius, în cel puțin unul din cinci ani, ceea ce înseamnă mai multă căldură în sistemul climatic care implicit aduce o cantitate mai mare de vapori de apă și care se traduc prin mai multe fenomene meteorologice extreme și mai intense”, a declarat Elena Mateescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Au fost date cod galben şi cod...
Sunt avertizări de caniculă şi...
ANM a transmis că ne vom...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...