Profeţiile lui Nostradamus pentru 2023: "Premisele unui nou război mondial și canibalism"
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Oricât ar părea de desuete, profețiile lui Nostradamus produc reacții în masă, chiar și după sute de ani. Sunt extrem de fascinante și în egală măsură ridiculizate și contestate. Cu toate acestea, revin în atenția noastră, de fiecare dată când are loc implinerea vreunei profeții. Iată despre ce vorbea acesta pentru anul care urmează, 2023!

Numele real al lui Nostradamus este Michel de Nôtre-Dame sau Nostredame. A trăit între 1503 și 1566 și a fost un astrolog faimos, dar și medic, cabalist și farmacist francez. Lui Nostradamus i s-a acordat și titulatura de mare prevestitor pentru toate evenimentele care urmau să se întâmple în lume.

Nostradamus a devenit cunoscut pentru predicțiile foarte precise, pe care le-a scris în cartea sa, numită „Les Prophéties”, în 1555. Includea, practic, o serie de catrene, care descriau ce se va petrece în diferite zone. Desigur, profețiile sale au fost intens contestate de unii, dar adorate de alții.

Se spune că peste 70% din ce a prezis Nostradamus că o să se întâmple, chiar a avut loc. În fiecare an, aceste predicții revin în atenția noastră, mai ales după ce fenomenele descrise de el prind contur. Chiar dacă nu a afirmat niciodată termene clare privind îndeplinirea profețiilor, există câteva ce se pot îndeplini începând cu zilele următoare, în 2023.

Îți oferim câteva exemple!

1. Premisele unui nou război mondial

O predicție care iese în evidență pentru 2023 este cea a unui "mare război". Nostradamus prezice că războiul din Ucraina poate escalada și există premisele izbucnirii unui nou război mondial, cel de-al treilea.

Un rând din cartea sa se remarcă în mod particular, fiindcă spune "mulți oameni morți din cauza răului". Acest rând s-ar putea aplica și conflictului dintre China și Taiwan, care amenință că vor să atragă Statele Unite într-un mare război nuclear.

2. Schimbări ale mediului

Și mediul ar putea suferi un alt impact în 2023, potrivit previziunilor lui Nostradamus. Acesta scria că "pământul uscat va deveni și mai uscat, dar vor fi și inundații mari, când se va vedea curcubeul". Știm deja că schimbările climatice continuă să capete noi proporții, așa că această predicție nu pare deloc exagerată pentru 2023.

Să ne amintim că, în 2022, Anglia s-a confruntat cu temperaturi record: cea mai fierbinte vară. Efectele secundare ale încălzirii globale ar putea continua și în noul an.

3. Canibalism

Într-o lume în care inflația a explodat și prețurile la alimente au crescut notabil, astrologul Nostradamus vine cu o altă predicție îngrijorătoare pentru 2023. Spune că foametea, dar și migrația popoarelor sunt cele care vor duce chiar la canibalism.

Ciocnirile militare, haosul din anumite țări și strămutarea popoarelor nu vor face decât să amplifice penuria de alimente și de apă potabilă. Nostradamus a descris acest fenomen astfel: "Atât de sus se va ridica bobul de grâu/Omul acela își va mânca vecinul".

Citește și: Furtuni solare, încălzire globală, inflație și foamete, scenarii apocaliptice. Profețiile lui Nostradamus

Surse de informare: indiatimes, dnaindia.com, nypost.com, marca.com, britannica.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

TREI mistere nerezolvate. Avioane care au dispărut fără urmă

Misterele aviatice sunt pur și simplu fascinante, nu-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel